Funktionär

Ansök för att arbeta

Fantastiskt att du vill jobba som funktionär på GothCon XLV! Innan du ansöker rekommenderar vi att du läser igenom informationen på denna sida, även om du har jobbat föregående år. När du läst igenom följande information så gå in på vårt anmälningssystem och registrera dig som funktionär!

Vi kontaktar dig på mail så snart som möjligt efter din anmälan.

Kontakt

Har du frågor, funderingar eller om du inte hittar informationen du söker i texten nedan kan du maila personal@gothcon.se

Vad gör en funktionär?

Som funktionär på GothCon kan du hjälpa till med många olika saker. Längre ner finns sammanfattningar över alla specifika områden. I gengäld får du belöningar av olika slag beroende på hur många pass du har jobbat.
Utan funktionärer blir det inget konvent och varje år behöver vi över 100 funktionärer som jobbar med olika saker. Alla är varmt välkomna, oavsett tidigare erfarenhet av att jobba på konvent.

För att underlätta för dig som funktionär kommer du när du anländer till konventet kunna registrera dig i en separat kö där någon av oss ur personalen kommer sitta. Detta för att du ska slippa stå så länge i kö, för att vi kan se till att du får rätt saker och kunna hälsa!

Vad krävs av mig som funktionär?

När du jobbar som funktionär på GothCon är det viktigt att du kommer i god tid till dina pass, med ett gott humör och tar till dig information och instruktioner från dina passchefer.
Du behöver ha på dig personaltröjan eller andra arbetskläder som du får på plats under hela tiden du jobbar.
Om du inte kan komma på något av dina uppskrivna pass måste du meddela detta till personalansvarige så snabbt som möjligt.

Om det är så att du har några svårigheter att jobba med vissa uppgifter så var inte rädd att ansöka ändå! På GothCon finns det plats för alla, så ta bara kontakt med oss så kommer vi kunna lösa något.

Pass

Ett pass som funktionär på GothCon är i regel 4 timmar långt. Städpassen är 3 timmar långt men är värt lika mycket.

Passen i år kommer att ligga mellan klockan 08:00 – 00:00.

Observera: Du som är med på hela slutstädet både Söndag + Måndag så motsvarar det 3 arbetspass.

Årets belöningar

Innan du börjar ditt första pass får du en personaltröja. Den ska du ha på dig under hela tiden du arbetar på konventet. Nedan är en lista på vad du får för varje pass du jobbar.

Funktionärspass

Pass 1

 • 1 mål mat i vår Servering/Café
 • Funktionärs T-shirt
 • 25% billigare inträde (totalt 25%)

Pass 2

 • 1 mål mat i vår Servering/Café
 • GothCon Mugg
 • 25% billigare inträde (totalt 50%)

Pass 3

 • 1 mål mat i vår Servering/Café
 • Sov utan kostnad i vår funktionärs-sovsal (gäller endast föranmälda funktionärer, annars i mån av plats)
 • 50% billigare inträde (totalt 100%)

Pass 4

 • 1 mål mat i vår Servering/Café
 • GothCon T-shirt

Pass 5+

 • 2 mål mat i vår Servering/Café

Övriga bonusar

Till alla funktionärers förfogande kommer det finnas en sal, där vi uppmuntrar umgänge, spel och bara allmänt häng. Vi som jobbar som personal kommer att finnas där större delen av konventet för att svara på frågor och umgås!

Områdesbeskrivningar

Här nedan följer en lista på vilka arbetsområden du kan jobba inom på konventet. Vi har här försökt att så kort och koncist som möjligt skriva ner ungefär vilka uppgifter som de olika områdena innebär.

Intlogg

Torsdag innan konventet
Intlogg går ut på att gå igenom, skissa upp och registrera alla salar som vi använder på konventet.
Detta för att vi ska kunna veta vart allt stod så att vi kan städa snabbt och effektivt efter konventet och också för att vi ska kunna öppna sovsalarna så snabbt som möjligt för konventsdeltagarna. Arbetet med intlogg görs på torsdagen innan konventet startar och slutar så snart vi är klara med att intlogga alla salar vi ska använda. Exakta tider kommer, och det är viktigt att du frågar efter någon ansvarig och en syssla när du kommer till konventet.

Städ

Under konventet
När du jobbar inom städ på GothCon har du en eller flera huschefer som har övergripande koll och säger vad som behövs göras i de olika husen.
Arbetsuppgifterna är för det mesta att se till att salarna, korridorerna och toaletterna vi använder ser snygga ut.
Dock varierar arbetsuppgifterna något beroende på vilken sorts salar det finns i huset du ska städa i.

Café

Under konventet
I caféet finns det alltid saker att göra och arbetet är omväxlande. Caféet är öppet från tidig morgon till sen kväll, så här finns en stor variation av pass. I caféet är du med och fyller på varor, du sitter i kassan, du har koll så inte kaffet tar slut. Det kan komma stunder du får stötta upp med att skära grönsaker, göra mackor och enklare köksuppgifter. Tillsammans ansvarar ni som jobbar att det är rent och snyggt runt området.

Kök

Under konventet
I år kommer det att finnas lättare köksuppgifter så som det ser ut just nu, så vill du hellre preppa mat till caféet kan vi fixa uppgifter där du får fokusera på just detta!
Om det blir av kan det även bli att vi serverar någon form av varmare mat till besökare och arbetare på konventet.

Reception

Under konventet
I receptionen jobbar du med att vänligt bemöta besökare och vara social. Det är också bra att vara stresstålig. Har du varit på konventet förut och vet hur det fungerar är det en bonus. I arbetsuppgifterna ingår det att svara på frågor, checka in deltagare och hantera pengar.

Auktion

Under konventet
Tiderna för att jobba under auktionen är 14:30-ca 21:00 på lördagen. I arbetsuppgifterna ingår det att bära auktionsobjekt från scenen till köparen, plocka upp kontanter från köparen och ge dessa till kassören och att ge tillbaka eventuell växel till köparen.

Slutstäd

Söndag eftermiddag/Måndag efter konventet
Det finns två dagar där det behövs personal till slutstäd. Den första är på söndagen efter konventets slut och den andra är på måndagen efter konventet.
På slutstädet går vi igenom alla lokaler vi har varit i, städar efter oss och ser till att allt står där det ska enligt planskisserna från intlogg.
Slutstädet håller igång tills dess att vi är klara. Är vi många går det snabbt och som bonus blir du bjuden på mat och får diverse slutstäds-loot.

Observera: Du som är med på hela slutstädet Söndag + Måndag motsvarar det 3 arbetspass.

Spelledare rollspel

Om det är så att du önskar att spelleda rollspel som ditt arbete under Gothcon, så skicka ett email med information om dig själv till rollspel@gothcon.se.
Vilka spel du kan spelleda finns på GothCons hemsida och belöningarna fungerar ungefär samma, mer info får du av de ansvariga via mail.
Du får gärna anmäl dig här också och skriv i textrutan att du önskar att spelleda.

Övriga Uppgifter

Under konventet
Det finns några få andra uppgifter under konventet, till exempel resurs i caféhuset, en uppgift som är mer varierad. Du städar vid behov annars hjälper du till i Caféet eller Receptionen där det behövs.
Sedan har vi en butik som säljer Gothcon produkter, hit behövs några få som tycker om att sälja, vara trevliga och sociala.
Dessa går inte att klicka i som valbara uppgifter då det finns så få platser, men där det är utrymme för fri text skriv om det önskas något av detta så ser vi över möjligheterna!