Rollspel

Nordiska Väsen - Skräckrollspel i 1800-talets Norden

NORDISKA VÄSEN är ett rollspel som utspelar sig i det Mytiska Norden. Väsen och människor har i århundraden levt i samråd och förståelse. Men någonting har hänt. Gamla avtal och uråldriga traditioner har brutits. Väsen är aggressiva och oförutsägbara.

Spelarna tar sig an rollen som medlemmar ur Sällskapet, en organisation som viger sig åt att studera, söka upp och fördriva väsen.

Varje spelsession är en one-shot; spelarna påbörjar och avslutar ett mysterium utan någon fortsättning.

På grund av spelets teman är det ett krav att deltagare är minst 15 år.

Organiserad av Haggis

 • Thu 22:00 - Fri 0:59
  Plats:
  • Norra 3B
 • Fri 22:00 - Sat 0:59
  Plats:
  • Norra 3B
 • Sat 22:00 - Sun 0:59
  Plats:
  • Norra 3B
Etiketter:

Mothership - Decagone

Det är första dagen på jobbet i undervattensbasen som ligger tusentals meter under vattenytan på en främmande planet. Något extremt konstigt och underligt har hänt och tiden börjar rinna ut. Kommer du överleva?

Organiserad av Seth Lassing

  Etiketter:

  KULT - Dolt Under Ytan

  Event image

  Ni är fyra vänner i de sena tonåren, de sista skälvande veckorna på gymnaiset. Ni bor i och runt den lilla och menlösa staden Götene mitt på Västgötaslätten, långt från myllrande storstadsliv. Ikväll ska ni ha grillkväll i en sommarstuga på Vänerns strand.

  Genom barndom och ungdom har ni alla varit de där utstötta, mobbade, längst ner i hackordningen, och ni har egentligen bara haft varandra. Nu är det bara några veckor kvar till studenten, och vem vet vart ni tar vägen då? Nu har ni en sista kväll med det gamla gänget, kanske den sista ni är tillsammans överhuvudtaget.

  Dolt under ytan är ett scenario med teman om personlig skräck och sönderfall, och om att inte kunna fly hur gärna man än vill. En öppen historia om hur ditt största hopp kan bli din värsta mardröm.

  Ett scenario till den nya svenska utgåvan av Kult: Den Förlorade Gudomligheten.

  Organiserad av Pontus Kjellberg

   Etiketter:

   USCM

   Mänskligheten har koloniserat ett flertal solsystem och börjat ta sina första trevande steg ut i det okända. I första ledet går koloniala marinkåren. Ni upprätthåller lugnet i kolonierna och ser till att megaföretagens konflikter inte urartar till fullt kärnvapenkrig.

   USCM är ett taktiskt rollspel i militär SF-miljö inspirerad av bland annat Aliens, XCOM och Starship Troopers.

   Vi kör drop-in så länge våra spelledare fortfarande är i stridsdugligt skick. Kom gärna med en färdig grupp på 3-5 personer. Har du ingen grupp anmäl dig bara vid marinkårens rekryteringskontor så löser det sig ändå. Nästa dropship avgår så snart det är fullt.

   Spelpassen är 1-3 timmar och det finns olika scenarion att välja mellan så det går bra att återkomma och spela igen. Man kan behålla sin karaktär mellan uppdragen om man överlever.

   Marinkåren behöver alltid nya rekryter. Ta värvning och hämta ut ditt M41A1 Pulse Rifle redan idag.

   Organiserad av Kristin

   • Sat 10:00 - Sun 0:00
   Etiketter:

   Western: Fyrtio Gravar

   Du står utanför banken med din bror Cass, din make Roscoe, samt er vän Santiago. Red Crow och White Feather väntar med hästarna. Det känns bra!

   Banken i Eagle Pass borde ge ett bra byte med tanke på alla rika ranchägare som bor i trakten, och alla de som rest till staden för att delta i den årliga boskapsmässan.

   Ni knyter näsdukarna över era ansikten och drar era vapen. Roscoe stegar först in i lokalen, och ni andra sluter upp bredvid honom. Han höjer sin revolver och blänger på kunder och personal.

   ”Mina damer och herrar detta är ett rån. Om alla bara håller sig lugna kommer ingen behöva bli skadad!” dånar han.

   Rånet är över på ett par minuter. Med säckarna fulla rider ni ut ur Eagle Pass i sporrsträck med siktet på gränsen till Mexiko.

   Inget kan gå fel.

   Organiserad av Anders Gillbring

   • Fri 11:00 - 16:00
   • Fri 17:00 - 22:00
   • Sat 11:00 - 16:00
   • Sat 17:00 - 22:00
   • Sun 10:00 - 15:00
   Etiketter:

   Det var så roligt

   Event image

   Det är fest, friherren med den stora herrgården fyller 50.

   En av Skånes största landägare slösar inte på det goda! Trots skvaller om att ekonomin blir mer och mer knaper för finfolket. Många är bjudna, det är musik, massor med mat och glada människor. Det vore ju förargligt om något störde den uppsluppna stämningen! Något märkligt som plötsligt skrämmer upp både djur och människor. Tänk om det sedan skulle sprida sig över den skånska landsbygden. Kanske till och med störa sockerbetsskörden! Hemska tanke!

   Tänk om det kort efter festen dyker upp märkliga och oförklarliga dödsfall?

   Nog måste någon undersöka det som börjar röra sig i mörkret, som vinden när den spelar om natten.

   Men låt de farhågorna vänta! Först ska vi har roligt, med tjo och hopp!

   System: Kutulu

   Antal spelare: 4-5

   Har tidigare satts upp på Lund 1923

   Organiserad av Johanna Embla Taller

   • Sat 17:00 - 22:00
   Etiketter:

   Indierummet

   Är du sugen på att spela rollspel? Då är det bara att komma förbi Indierummet. Vårat utbud av rollspel är kraftigt varierande men majoriteten fokuserar på drama och relationer mellan rollpersonerna. Detta då Indierummet har sitt ursprung Story-now rörelsen. Så oavsett om du är nybörjare eller veteran till hobbyn så är du mer än välkommen in till oss.

   Rekommenderad ålder 12 och uppåt.


   Are you looking forward to playing roleplaygames? Then it's to take a trip to Indierummet. Our range of roleplaying is widely varied, but the majority focus on drama and relationship between the characters. This because Indierummet originates from the Story-Now the movement. So whether you are a beginner or veteran of the hobby, you are more than welcome to join us.

   Recommended age 12 and up.

   Organiserad av Lukas Sernlind

   • Thu 10:00 - 22:00
   • Fri 10:00 - 22:00
   • Sat 10:00 - 22:00
   Etiketter:

   Metastas

   Event image

   År 1923 samlas några personer på stationen King’s Cross. De har kommit till London för att utreda ett mystiskt dödsfall. De är alla Samlaren – Olika kroppar fast delar av samma väsen, som har levt bland (och inuti) människor i århundraden. Den döde var också en av dem, och innan han dog förlorade han kontakten med deras gemensamma medvetande. Snart börjar också resten påverkas av samma fenomen. Kommer de göra klart sitt uppdrag eller försöka fly när minnen av deras liv innan de blev ett med Samlaren bryter fram?

   Metastas är ett karaktärsdrivet skräckscenario om att återupptäcka sitt förflutna och vara en del av en utommänsklig fasa.
   Scenariot vann Rollspelsgripen 2023 i kategorin Bästa Karaktärer.

   Organiserad av Lisa Lind

   • Fri 23:00 - Sat 4:00
   Etiketter: