Medverka

Vill du vara med?
Klart du vill!
 
Varför?
Att hjälpa till att styra och ställa bakom kulisserna på GothCon är lätt när man brinner för det och får göra något så otroligt roligt! Det skulle inte bli ett konvent varje år om vi inte hade så många fantastiska människor som hjälpte till år ut och år in. Från styrelsemedlemmar till dem som lagar maten i köket, skriver rollspelsscenarion och hjälps åt att städa upp efter konventet- alla brinner för och vill hjälpa GothCon.
 
Hur kan jag hjälpa till?
Vi behöver alla möjliga sorters människor med olika talanger. 
Först en liten förklaring över de olika sätt en person kan hjälpa till:

Stab – En stabsmedlem ingår i GothCons stab som tagits fram av Styrelsen, och har ofta ansvar över ett visst område av konventet, som t.ex. lokalerna, personalen, rollspelen eller köket. Vem som helst kan gå med i staben, men det kräver engegemang och arbete både före, under och efter konventet. Varken staben eller styrelsen drar någon lön för sitt arbete med GothCon, utan det sker på frivillig basis.

Funktionär – En funktionär är en person som anmält att de vill jobba under själva konventet och hjälpa till. Då jobbar man ett visst antal pass (dvs så många man själv känner för) under konventet och får också goodies och belöningar baserat på hur mycket man jobbat. Det man kan få göra är bland annat att stå i köket eller kiosken, sitta i receptionen och hjälpa folk registrera sig vid ankomst, hjälpa till att sätta ihop konventet på torsdagen eller gå runt och plocka upp skräp under konventet, samt mycket mer.

Spelledare – En spelledare fungerar väldigt likt en funktionär, men den arbetsuppgiften man tar på sig an är att spelleda ett spel. Detta är oftast att man spelleder ett rollspelsscenario, men kan också vara att man deltar som funktionär i en figurspelsturnering, assisterar i ett lajv eller liknande.

Arrangör – En arrangör ser till att det finns nåt att göra på GothCon! Arrangörer kan vara allt från individer som skrivit ett rollspel hen vill dela med sig av, till ett spelförlag som vill visa upp sin nya produkt eller en lokal spelförening som vill anordna en brädspelsbar. Även podcasts, spelvärlds-rörelser, författare eller musikalgrupper kan finnas med – kort sagt, om man har en idé för ett arrangemang så vill vi höra den!

 
Okej, jag vill hjälpa till! Hur gör jag?
Vill du arrangera ett spel? Skicka in en arrangörsanmälan! På den sidan hittar du också kontaktuppgifter till de olika områdesansvariga. Du kan också kontakta arrangemang@gothcon.se
Vill du jobba som funktionär på konventet? Kontakta personal@gothcon.se!
Vill du jobba som spelledare? Kontakta rollspel@gothcon.se!
Vill du gå med i staben eller har några andra funderingar som inte täckts här? Kontakta info@gothcon.se!
Vi behöver dig och vi har plats för dig! Välkommen!