Lajv

Västmarken Lajv

Event image

Vi erbjuder barn och ungdomar att testa boffer-dueller. Alla är välkomna att snacka lajv med oss.

Organiserad av Västmarken Lajv

 • Sat 12:00 - 16:00
  Plats:
  • Gräsmattan södra
Etiketter:

Tål Vampyrer Solljus?

Tål vampyrer solljus? Vad händer egentligen när du sätter en påle igenom hjärtat på en vampyr?

Kom och snacka vampyrlajv med GALF! Representanter från föreningen visar och berättar om hobbyn och, om du vågar, bjuder på en blodshot eller två.

Organiserad av Linnéa Backlund

 • Fri 10:00 - 16:00
  Plats:
  • Norra Entré 04
 • Sat 10:00 - 16:00
  Plats:
  • Norra Entré 04
Etiketter:

Boffer med GALF!

Göteborgs Allmänna Lajvförening driver en bofferklubb, där vi träffas för att träna på olika tekniker för att använda lajvvapen på ett säkert, roligt och snyggt sätt. Under lördagen på Gothcon kan du komma och testa på med våra erfarna instruktörer.

Vi startar en kortare genomgång kl. 11, 12, 13 och 14. Därefter kan du hänga kvar så länge du vill och testa på olika tekniker och lära dig mer. Kom tiden som passar dig bäst, eller återkom flera gånger! Vi tillhandahåller lajvvapen!

Organiserad av GALF

 • Sat 11:00 - 15:00
  Plats:
  • Lilla salen Landala

Lönnmördare

Lönnmördare är ett spel som spelas löpande under nästan hela GothCon.

Spelet går ut på att deltagare lönnmördar varandra med en kniv (banan), förgiftar varandras mat eller dryck (salt) eller utmanar varandra på rysk roulette (D6). Spelare kommer att märkas med en armbindel.

Poäng ges för varje mord och de deltagare som lever 21:00 på lördag får extra poäng. Spelaren med mest poäng vid spelets slut vinner oavsett om hen lever eller inte.

Man kan delta trots att man inte är på konventet hela tiden och det kommer att finnas minst två chanser att återupplivas/hoppa in i spelet efter att det startat.

Spelrum, sovsalar och cafeterian kommer att vara fredade från mord med kniv.

För att vara med från början måste man delta i ett uppstartsmöte (Max 15 min) fredag kl 09:00 men man kommer kunna hoppa in i spelet kl 12:00 samt vid midnatt genom att komma till arrangemangsrummet.

Föranmälan är möjlig men inte nödvändig, man kan dyka upp till uppstartsmötet utan föranmälan eller hoppa in vid givna tillfällen.
Om färre än 10 personer dyker upp till uppstartsmötet ställs arrangemanget in.

Vid frågor eller behov av domslut kan arrangörerna kontaktas via en facebookgrupp som alla som deltar i spelet bjuds in till.

I arrangemangsrummet kommer material och regler (och ofta arrangörer) finnas tillgängligt under hela tiden som spelet pågår.

Organiserad av Malin Granqvist Malmberg och Magnus Hansson

 • Fri 9:00 - Sat 21:00 (Fre09-Lör21)
  Plats:
  • Norra 217

  Förboka via registreringssystem

Etiketter: