Bli funktionär

Ansök för att arbeta

Kul att du vill jobba som funktionär på GothCon XLVII!

Läs gärna igenom informationen på denna sida innan du ansöker, även om du har jobbat hos oss tidigare. Gå sedan till vårt anmälningssystem som öppnar i samband med biljettsläppet och registrera dig som funktionär!

Vi kontaktar dig via mail så snart vi kan efter att du skickat din anmälan.

Kontakt

Frågor och funderingar kring att vara funktionär på GothCon?
Maila oss på: personal@gothcon.se

Vad gör en funktionär?

Våra funktionärsområden finns beskrivna längre ner på denna sida. Beroende på hur många pass du jobbar så får du i gengäld olika belöningar, enligt årets belöningar.

När du anländer till GothCon så får du anmäla dig i funktionärsincheckningen. Där du blir registrerad och vi i personalen hjälper dig att komma igång.

Vad krävs av mig som funktionär?

Som funktionär på GothCon är det viktigt att du kommer i tid till dina pass och tar med dig ett gott humör. Du kommer att få information och instruktioner av dina passchefer som du behöver ta till dig.

Under hela tiden du jobbar på GothCon måste du ha på dig personaltröjan eller andra arbetskläder som du får på konventet.

Kan du inte komma på något av dina tilldelade pass? Meddela personalansvarige så snabbt som möjligt.

Har några svårigheter att jobba med vissa uppgifter? Var inte rädd att ansöka ändå! På GothCon finns det plats för alla, om du kontaktar oss kommer vi kunna lösa något.

Pass

Ett pass som funktionär på GothCon är i regel 4 timmar långt.
Ett städpass är 3 timmar långt, men är värt lika mycket som ett vanligt pass.

Passen i år kommer att ligga mellan klockan 08:00 – 00:00.

Observera: Om du är med på hela slutstädet både på Söndag och Måndag så motsvarar dessa 3 arbetspass.

Årets belöningar

Innan du börjar ditt första pass får du en personaltröja. Den ska du ha på dig under hela tiden du arbetar på konventet. Nedan är en lista på vad du får för varje pass du jobbar.

Funktionärspass

Pass 1

 • 1 mål mat i vår Servering/Café
 • Funktionärs T-shirt
 • 25% billigare inträde (totalt 25%)

Pass 2

 • 1 mål mat i vår Servering/Café
 • Sov utan kostnad i vår funktionärs-sovsal (gäller endast föranmälda funktionärer, annars i mån av plats)
 • 25% billigare inträde (totalt 50%)

Pass 3

 • 1 mål mat i vår Servering/Café
 • GothCon Mugg
 • 50% billigare inträde (totalt 100%)

Pass 4

 • 1 mål mat i vår Servering/Café
 • GothCon T-shirt

Pass 5+

 • 2 mål mat i vår Servering/Café

Övriga bonusar

För funktionärer finns det en sal till förfogande. I denna uppmuntrar vi umgänge och spel tillsammans med andra funktionärer och personal.
Vi som jobbar med personal kommer att finnas där större delen av konventet för att svara på frågor och umgås!

Områdesbeskrivningar

Här nedan följer en lista på våra arbetsområden, ungefär vilka uppgifter de innebär och när under konventet de behövs.

Intlogg

Torsdag innan konventet

I Intlogg går vi igenom, skissar upp och registrerar alla salar som vi använder under konventet. För att vi så snabbt som möjligt ska kunna öppna sovsalar för deltagare och kunna städa efter konventet så behöver vi göra en inventering på vart allt stod.

När?
Arbetet med intlogg görs på torsdagen innan konventet startar och håller på tills vi har intloggat alla salar som vi ska använda.

Städ

Under konventet

Som städfunktionär på GothCon är arbetsuppgiften främst att se till att salarna, korridorerna och toaletterna vi använder ser snygga och rena ut.

Det kommer finnas huschefer med övergripande lägeskoll som meddelar städfunktionärerna vad som behöver göras i de olika husen. Samlingsplats utanför Cafét.

När?
Vi behöver städfunktionärer under hela konventet.

Café

Under konventet

I caféet finns det alltid saker att göra och arbetsuppgifterna är varierade.

Som funktionär i Caféet fyller man på varor i våra kylar och på våra försäljningsytor, bemannar kassan, gör toast på beställning, svarar på frågor och ser till att det alltid finns kaffe redo. Alla hjälps åt med att se till att caféet är rent och snyggt.

Det kan hända att man får hoppa in och hjälpa serveringens andra avdelningar vid behov, men alltid i samförstånd mellan caféansvarig och funktionär.

Bra att veta
I caféet är det viktigt att alla är en teamplayer, att du kan ta till dig instruktioner på ett effektivt sätt och att du kan interagera med kunder på ett vänligt och professionellt sätt.

Du är på fötterna större delen av ditt arbetspass, men givetvis inte hela tiden.

Om du har en funktionsnedsättning eller behov av anpassningar av arbetsverktyg och vill veta mer om hur vi kan tillgodose dina behov, tveka inte att höra av dig till oss med dina frågor.

Som funktionär behöver du vara förberedd på att arbetstempot kan variera och i perioder vara högt.

När?
Vi behöver caféfunktionärer under hela konventet med start på torsdag eftermiddag/kväll. Det finns stor variation av pass då Caféet är öppet från tidig morgon till sen kväll.

Kök

Under konventet

Som funktionär i köket stöttar du kökscheferna i deras arbete och utför främst enklare uppgifter som att göra röror, göra baguetter, mackor, smoothies med mera till Caféet, men du kan även bistå kökscheferna med att laga mat till mojjen.

I köket lagar vi mat i stora mängder vilket kräver förmåga att hantera stora recept och följa specifika instruktioner (Exempelvis vid användning av kommersiella köksredskap).

Det är viktigt med god hygienpraxis för att undvika kontaminering och säkerställa att maten är säker att äta.

Att hålla köket rent och säkert är en central del av arbetet.

Bra att veta
Att jobba i ett storkök kan ibland vara fysiskt krävande och men också kreativt tillfredsställande, här finns möjligheter att utveckla färdigheter inom matlagning, ledarskap och logistik.

Eftersom maten ofta måste serveras vid specifika tider är det viktigt att våra kökschefer kan planera och organisera arbetet för att möta viktiga hålltider.

Som funktionär behöver du vara förberedd på att arbetstempot kan variera och i perioder vara högt.

När?
Köket behöver funktionärer under hela konventet!

Moj

Under konventet

Som funktionär i Mojjen kommer du att jobba med att hålla igång vår servering av varm mat till hungriga besökare, arrangörer, stabsmedlemmar med flera. I Mojjen innebär arbetsuppgifterna att du antingen arbetar i kassan eller med servering av mat.

Tillsammans med Mojj-ansvarig ser du till att det är rent och snyggt vid serveringen och att det är ordning och reda. Viss städning och disk är en del av jobbet.

Bra att veta
Det som är roligt med Mojjen är att du tillfälle att träffa många människor och göra dem glada då vi lägger stort fokus på god service.

Som funktionär behöver du vara förberedd på att arbetstempot kan variera och i perioder vara högt.

Första passet på dagen börjar med förberedelser innan Mojjen öppnar för dagen. Sista passet på dagen avslutas med att städa efter stängning och ställa i ordning Mojjen innan hemgång.

När?
Vi behöver funktionärer till Mojjen under hela konventet.

Reception

Under konventet

Receptionen är första anhalt för konventets besökare. Vi som arbetar i receptionen har ett gott bemötande, är noggranna och klarar av att vara trevliga trots den stundtals något stressiga arbetsmiljön. I arbetsuppgifterna ingår det att svara på folks frågor, checka in besökare och att hjälpa till med kontoregistreringar. Vi tar också hand om upphittade/borttappade saker. Om du har varit på konventet förut och vet hur det fungerar så är det en bonus.

När?
Vi behöver funktionärer till receptionen under alla konventets dagar, torsdag till söndag, men receptionen kommer hålla öppet cirka följande tider:
Torsdag från det att vi är redo för öppning på torsdagen tills köande besökare tar slut.
Fredag och lördag: 08:00 till 00:00
Söndag: 08:00 till dess att konventet stänger.

Auktion

Under konventet

I arbetsuppgifterna för auktion ingår det att bära auktionsobjekt från scenen till köparen och hantera kontanter/växel mellan köparen och kassören.

När?
Tiderna för att jobba under auktionen är mellan 14:30-21:00 på Lördagen.

Slutstäd

Söndag eftermiddag/Måndag efter konventet

På slutstädet går vi igenom alla lokaler vi har varit i, städar efter oss och ser till att allt står där det ska enligt planskisserna från Intlogg.
Det finns två dagar där det behövs personal till slutstäd. Den första är på söndagen efter konventets slut och den andra är på måndagen efter konventet.
Observera att slutstädet håller igång tills dess att vi är klara. Är vi många så går det snabbt och som bonus blir du bjuden på mat och får diverse slutstäds-loot.

Observera:
Om du jobbar hela slutstädet Söndag + Måndag så kan du tillgodoräkna 3 arbetspass.
Dock bör du tänka på att du inte kan använda dina belöningar för mat under konventet utan får mat under passet, och får ta del av slutstädsmiddagen.

När?
Vi slutstädar på Söndag eftermiddag och på Måndag efter konventet.

Spelledare rollspel

Under konventet

Vill du spelleda rollspel under Gothcon? Anmäl dig som spelledare och skriv vilket eller vilka spel du vill spelleda.

Spelen som behöver spelledare finns listade på GothCons hemsida. Du får mer information av de ansvariga via mail när du anmält dig.

När?
Det finns spelledarpass under hela konventet.

Arrangemangsfunktionär

När?
Under gällande arrangemang.

Om du skall jobba för ett arrangemang kommer arrangören för arrangemanget behöva meddela det till arrangemangsansvarig. Sedan måste alla arrangemangsfunktionärer att anmäla sig här genom.

Som arrangemangsfunktionär får du följande belöningar:
1 Matbiljett per pass, samt rabatterat inträde på samma sätt som övriga funktionärer.

Övriga Uppgifter

Under konventet
Det finns några få andra uppgifter under konventet, till exempel resurs i caféhuset, en uppgift som är mer varierad. Du städar vid behov annars hjälper du till i Caféet eller Receptionen där det behövs.
Sedan har vi en butik som säljer Gothcon produkter, hit behövs några få som tycker om att sälja, vara trevliga och sociala.
Dessa går inte att klicka i som valbara uppgifter då det finns så få platser, men där det är utrymme för fri text skriv om det önskas något av detta så ser vi över möjligheterna!