Funktionär

Ansök för att arbeta

Kul att du vill jobba som funktionär på GothCon XLVI!

Läs gärna igenom informationen på denna sida innan du ansöker, även om du har jobbat hos oss tidigare. Gå sedan till vårt anmälningssystem och registrera dig som funktionär!

Vi kontaktar dig via mail så snart vi kan efter att du skickat din anmälan.

Kontakt

Frågor och funderingar kring att vara funktionär på GothCon?
Maila oss på: personal@gothcon.se

Vad gör en funktionär?

Våra funktionärsområden finns beskrivna längre ner på denna sida. Beroende på hur många pass du jobbar så får du i gengäld olika belöningar, enligt årets belöningar.

När du anländer till GothCon så får du anmäla dig i funktionärsincheckningen. Där du blir registrerad och vi i personalen hjälper dig att komma igång.

Vad krävs av mig som funktionär?

Som funktionär på GothCon är det viktigt att du kommer i tid till dina pass och tar med dig ett gott humör. Du kommer att få information och instruktioner av dina passchefer som du behöver ta till dig.

Under hela tiden du jobbar på GothCon måste du ha på dig personaltröjan eller andra arbetskläder som du får på konventet.

Kan du inte komma på något av dina tilldelade pass? Meddela personalansvarige så snabbt som möjligt.

Har några svårigheter att jobba med vissa uppgifter? Var inte rädd att ansöka ändå! På GothCon finns det plats för alla, om du kontaktar oss kommer vi kunna lösa något.

Pass

Ett pass som funktionär på GothCon är i regel 4 timmar långt.
Ett städpass är 3 timmar långt, men är värt lika mycket som ett vanligt pass.

Passen i år kommer att ligga mellan klockan 08:00 – 00:00.

Observera: Om du är med på hela slutstädet både på Söndag och Måndag så motsvarar dessa 3 arbetspass.

Årets belöningar

Innan du börjar ditt första pass får du en personaltröja. Den ska du ha på dig under hela tiden du arbetar på konventet. Nedan är en lista på vad du får för varje pass du jobbar.

Funktionärspass

Pass 1

 • 1 mål mat i vår Servering/Café
 • Funktionärs T-shirt
 • 25% billigare inträde (totalt 25%)

Pass 2

 • 1 mål mat i vår Servering/Café
 • GothCon Mugg
 • 25% billigare inträde (totalt 50%)

Pass 3

 • 1 mål mat i vår Servering/Café
 • Sov utan kostnad i vår funktionärs-sovsal (gäller endast föranmälda funktionärer, annars i mån av plats)
 • 50% billigare inträde (totalt 100%)

Pass 4

 • 1 mål mat i vår Servering/Café
 • GothCon T-shirt

Pass 5+

 • 2 mål mat i vår Servering/Café

Övriga bonusar

För funktionärer finns det en sal till förfogande. I denna uppmuntrar vi umgänge och spel tillsammans med andra funktionärer och personal.
Vi som jobbar med personal kommer att finnas där större delen av konventet för att svara på frågor och umgås!

Områdesbeskrivningar

Här nedan följer en lista på våra arbetsområden, ungefär vilka uppgifter de innebär och när under konventet de behövs.

Intlogg

Torsdag innan konventet

I Intlogg går vi igenom, skissar upp och registrerar alla salar som vi använder under konventet. För att vi så snabbt som möjligt ska kunna öppna sovsalar för deltagare och kunna städa efter konventet så behöver vi göra en inventering på vart allt stod.

När?
Arbetet med intlogg görs på torsdagen innan konventet startar och håller på tills vi har intloggat alla salar som vi ska använda.

Städ

Under konventet

Som städfunktionär på GothCon är arbetsuppgiften främst att se till att salarna, korridorerna och toaletterna vi använder ser snygga ut.

Det kommer finnas huschefer med övergripande lägeskoll som meddelar städfunktionärerna vad som behöver göras i de olika husen. Samlingsplats utanför Cafét.
När?
Vi behöver städfunktionärer under hela konventet.

Sovsal

Under konventet

Sovsalarna på Schillerska behöver tillsyn och underhåll.

Våra sovsalar behöver ses över och dörrarna hållas koll på. Detta för att trygga våra besökares saker, men också hålla rent och snyggt i lokalen.

Detta är ett perfekt jobb för dig som har en spelgrupp eller liknande att stötta Gothcon med då ni har tid att sitta och umgås, spela lite mellan varven. Så är ni ett lag på 2-4 personer som vill umgås men ändå jobba så skriv till oss!

När?
Vi behöver hjälp under dagtid hela konventet. 8-20:30

Café

Under konventet
I caféet finns det alltid saker att göra och arbetet är omväxlande!

De som jobbar i Caféet fyller på varor, sitter i kassan och ser till att inte kaffet tar slut. Ibland får ni skära grönsaker, göra mackor och andra enklare köksuppgifter. Tillsammans håller ni rent och snyggt runt området.

När?
Vi behöver caféfunktionärer under hela konventet. Det finns stor variation av pass då Caféet är öppet från tidig morgon till sen kväll.

Kök

Under konventet

Som det ser ut just nu kommer det att finnas lättare köksuppgifter, så vill du hellre preppa mat till caféet kan vi fixa uppgifter där du får fokusera på just detta!Det kan även bli så att vi serverar någon form av varmare mat till besökare och arbetare på konventet.

När?
Vi behöver köksfunktionärer under hela konventet

Moj

Under konventetI mojjen så kommer du få hjälpa oss att servera mat till hungriga besökare, hålla ordning, hantera betalningar samt städa och diska.

Det är periodvis mycket att göra i Mojjen, men det är väldigt roligt och du får tillfälle att interagera med många gäster. I arbetet ingår samarbete och dialog med personal från caféet och köket.

I början av det första passet varje dag är det mycket förberedelser.
Slutet av sista passet ägnas åt att städa och ställa iordning.

När?
Vi behöver funktionärer till Mojjen under hela konventet.

Reception

Under konventet

I receptionen jobbar vi med att bemöta besökare på ett vänligt sätt och vara sociala.
I arbetsuppgifterna ingår det att svara på frågor, checka in deltagare och hantera pengar.

Det är bra att vara stresstålig. Om du har varit på konventet förut och vet hur det fungerar så är det en bonus. När?
Vi behöver funktionärer till receptionen under hela konventet.

Auktion

Under konventet

I arbetsuppgifterna för auktion ingår det att bära auktionsobjekt från scenen till köparen och hantera kontanter/växel mellan köparen och kassören.

När?
Tiderna för att jobba under auktionen är mellan 14:30-21:00 på Lördagen.

Slutstäd

Söndag eftermiddag/Måndag efter konventet

På slutstädet går vi igenom alla lokaler vi har varit i, städar efter oss och ser till att allt står där det ska enligt planskisserna från Intlogg.
Det finns två dagar där det behövs personal till slutstäd. Den första är på söndagen efter konventets slut och den andra är på måndagen efter konventet.Observera: Slutstädet håller igång tills dess att vi är klara. Är vi många så går det snabbt och som bonus blir du bjuden på mat och får diverse slutstäds-loot.

Observera: Om du jobbar hela slutstädet Söndag + Måndag så kan du tillgodoräkna 3 arbetspass.

När?
Vi slutstädar på Söndag eftermiddag och på Måndag efter konventet.

Spelledare rollspel

Under konventet

Vill du spelleda rollspel under Gothcon? Anmäl dig som spelledare och skriv vilket eller vilka spel som du vill spelleda.

Spelen som behöver spelledare finns listade på GothCons hemsida. Du får mer information av de ansvariga via mail när du anmält dig.

När?
Det finns spelledarpass under hela konventet.

Övriga Uppgifter

Under konventet
Det finns några få andra uppgifter under konventet, till exempel resurs i caféhuset, en uppgift som är mer varierad. Du städar vid behov annars hjälper du till i Caféet eller Receptionen där det behövs.
Sedan har vi en butik som säljer Gothcon produkter, hit behövs några få som tycker om att sälja, vara trevliga och sociala.
Dessa går inte att klicka i som valbara uppgifter då det finns så få platser, men där det är utrymme för fri text skriv om det önskas något av detta så ser vi över möjligheterna!