Discord

För att få lite GothCon-känsla även utanför påsken och Göteborg rekommenderar vi varmt vår Discordserver. Här hittar du massa andra trevliga människor du kan hänga med, året runt!

VAD ÄR DISCORD?

Discord är en programvara som är som gjord för att träffa och umgås med andra. Det funkar på din dator, men också på surfplatta eller mobiltelefon.
Hos Discord finns det en massa olika servrar, för massa olika intressen. Det är väldigt enkelt att skapa en egen server, för t.ex. din spelgrupp eller kompisgänget. Väl där kan ni chatta i textkanalerna och i röstkanalerna kan ni prata direkt med varandra, hela gruppen. Perfekt om man spelar spel tillsammans, med en webcam går det utmärkt att spela rollspel. Givetvis är det helt gratis!

HUR SKAFFAR JAG DET?

Gå in på https://discord.com

Där inne kan du antingen köra Discord direkt i din webbläsare, eller ladda ned programmet till din dator. Du behöver skapa ett konto om du inte redan har det, men det är som sagt helt gratis. Oavsett vilket användarnamn du har på ditt konto kan du alltid ändra ditt smeknamn på varje server.

Efter det är dags att gå med på GothCons server, den hittar du enklast genom att klicka på den här länken.

HAR DU PROBLEM MED ATT KOMMA IGÅNG?

Maila till vår egna support på discord@gothcon.se så hjälper vi dig så snabbt vi kan!