Tillgänglighet och trygghet

För oss är det viktigt att alla på GothCon ska kunna delta och vi gör allt vi kan för att du ska få en så bra upplevelse av GothCon som möjligt. Saknar du någon information kan du kontakta info@gothcon.se eller prata med personalen i receptionen på konventet.

Rullstol på GothCon
GothCon har många trappor! Men det finns också tillgång till hiss för den som behöver det och med undantag för några få salar är konventet tillgängligt för dig med rullstol. För att kunna använda hissarna måste du använda en tagg som du kvitterar ut i receptionen. Eftersom vi har ett begränsat antal och för att du inte ska behöva vänta på att få den ber vi dig höra av dig i förväg till oss på lokal@gothcon.se.

Barnvagn på GothCon
Självklart vill vi att du ska kunna ta med dig barnen till GothCon. Behöver du ta dig runt med barnvagn ber vi dig höra av dig i förväg till oss på lokal@gothcon.se för att du ska kunna kvittera ut en hiss-tagg i receptionen.
Eftersom vi har ett begränsat antal taggar har personer med rörelsenedsättningar företräde framför barnvagnar.

Trygghetsvärdar
På GothCon har vi trygghetsvärdar som går runt på konventet. Dessa personer finns på plats för att du ska må bra på konventet och du kan vända dig till dem om du känner dig orolig, undrar något eller bara behöver någon att prata med. Du känner igen våra trygghetsvärdar på deras regnbågsfärgade armband och pins som det står ”trygghetsvärd” på! Det går också alltid bra att vända sig till receptionen, caféet eller någon i staben.

Sjukvård
Har du skadat dig så ska du vända dig till receptionen eller någon i staben så kallar de på sjukvårdskunnig personal. Har du huvudvärk eller är behov av receptfri medicin finns det både apotek och mataffär i närheten på Landala torg.
Glöm inte att äta, dricka och sova ordentligt!