Välkommen till GothCon XLV

När: Påskhelgen, 15 – 17 april 2022
Var: Hvitfeldtska gymnasiet, centrala Göteborg
Varför: Ett GothCon är alltid ett gott con!

SCHEMA OCH KARTA
Söker du ett schema med tillhörde karta för att hitta till alla aktiviteter under konventet? Ladda ned det som en PDF:
GothCon XLV Schema och Översiktskarta

Föreningen GothCon kan med stolthet presentera ännu en påsk i Göteborg som går i spelets tecken! GothCon är Sveriges främsta spelkonvent som helt fokuserar på analoga spel. Är du det minsta intresserad av rollspel, brädspel, figurspel, kortspel och allt annat som hör till är detta någonting du absolut inte får missa!

Föranmälan är nu öppen till årets konvent och många arrangemang finns nu tillgängliga att både anmäla sig till och planera in.

Vi har jobbat otroligt intensivt den sista tiden med att få till någonting som absolut inte kommer att vara så som GothCon alltid har varit, men så nära vi kan komma efter de förutsättningar som har funnits.

Räkna med att fler arrangemang kommer att tillkomma den närmsta tiden efterhand som vi får in fler bekräftelser från arrangörer, butiker och artister.

Har ni frågor är det snabbaste sättet att få svar att gå med i vår Discord och fråga i kanalen ”Fråga GothCon” där flera av våra stabsmedlemmar finns tillgängliga. Ni kan givetvis också maila oss.

Några saker som vi vill lyfta fram lite extra i år:
Vi är i ett mycket speciellt läge när det gäller att planera lokaler. Det du som besökare kan göra för att hjälpa oss som mest, det är att föranmälda dig istället för att betala inträde i dörren. Det blir både lite billigare för dig, men framför allt gör det en enorm skillnad när det gäller våra planeringsmöjligheter.

Vi har brist på personal efter att inte har gjort fysiskt konvent sedan 2019. Detta gör att vi i dagsläget kommer att vara tvungna att göra lite förändringar i vår vanliga service. Vill du hjälpa till som funktionär eller spelledare så behöver vi dig mer än någonsin.

Sovsalar måste förbokas och finns bara tillgängligt för förbokning till den 7 mars. Detta är för att vi inte vill hyra fler lokaler än nödvändigt, både för föreningens ekonomi, men också för att göra arbetsbördan för vår personal mindre.

Caféterian kommer att stänga nattetid. Mellan 00-08 kommer café, reception och tillhörande byggnad att vara stängd. För er som vill spela hela natten, oroa er inte, det kommer att finnas salar för detta i de andra husen.

Mojjen finns inte i år. Vi kommer inte att servera någon varm mat, utan enbart sälja mackor, frukt, bullar, godis, dricka osv i caféet. Trots detta hoppas vi fortfarande att ni vill spendera er påsk tillsammans med oss och spendera hela helgen med att träffa vänner, upptäcka nya världar och givetvis rulla otroligt mycket tärningar. Varmt välkomna till GothCon XLV i Göteborg!