Discord

Hjärtat i GothCon XLIV är vår Discordserver. Här hittar du massa andra trevliga människor du kan hänga med, året runt! I år kommer konventet i huvudsak att arrangeras här och det är här vi samlas inför varje spelpass innan vi lotsar er vidare till era egna spelrum. För er som har betalt inträde kommer det finnas en massa fria spelrum att tillgå också, dygnet runt så klart!

En mer detaljerad beskrivning om hur själva konventet kommer att fungera kommer närmare påsken, men redan nu finns våra öppna kanaler tillgängliga, så gå med redan nu! När du anmäler dig till GothCon behöver du ange ditt användarnamn på Discord, så om du inte har ett konto är det verkligen dags att skapa det nu!

VAD ÄR DISCORD?

Discord är en programvara som är som gjord för att träffa och umgås med andra. Det funkar på din dator, men också på surfplatta eller mobiltelefon.
Hos Discord finns det en massa olika servrar, för massa olika intressen. Det är väldigt enkelt att skapa en egen server, för t.ex. din spelgrupp eller kompisgänget. Väl där kan ni chatta i textkanalerna och i röstkanalerna kan ni prata direkt med varandra, hela gruppen. Perfekt om man spelar spel tillsammans, med en webcam går det utmärkt att spela rollspel. Givetvis är det helt gratis!

HUR SKAFFAR JAG DET?

Gå in på https://discord.com

Där inne kan du antingen köra Discord direkt i din webbläsare, eller ladda ned programmet till din dator. Du behöver skapa ett konto om du inte redan har det, men det är som sagt helt gratis. Oavsett vilket användarnamn du har på ditt konto kan du alltid ändra ditt smeknamn på varje server.

Efter det är dags att gå med på GothCons server, den hittar du enklast genom att klicka på den här länken.

HAR DU PROBLEM MED ATT KOMMA IGÅNG?

Maila till vår egna support på discord@gothcon.se så hjälper vi dig så snabbt vi kan!