Turnering

Star Wars Armada

Star Wars Armada turnering enligt gällande regler, 400pts. OBS! För att du ska räknas som anmäld behöver du först anmäla dig till arrangemanget, sedan behöver du köpa en "Föranmälan Figurspelsturnering" i vår butik.

Organized by Carl Cedergren

 • Fri 9:00 - 18:00 (Fredag)

  Pre book for teams via sign up system

Etiketter:

Suburbia

Kom och spela turnering i Suburbia! Vi kör 4 parallella kval med 4-5 spelare, sedan en final. Det kommer även finnas möjlighet att prova Castles of Mad King Ludwig som är samma spel fast med en twist!

Organized by Sanne Rülf Edmark

 • Fri 10:00 - 15:00 (Pass 1)
  Place:
  • Norra Entré 02

  Pre book via sign up system

Etiketter:

SARZ Spelbar

SARZ återkommer med sin vanliga, välbesökta, spelbar. SARZ håller också i SM-Kval till Ticket to Ride resp. Carcassonne och dessutom en turnering i Klask. Dessutom håller SARZ tillsammans med Asmodee Nordics Pandemic Survival 2020. Det kommer med andra ord finnas mycket att göra i rummet.

Organized by SARZ Spelbar

 • Fri 10:00 - 23:30 (Fredag)
 • Sat 10:00 - 23:30 (Lördag)
 • Sun 10:00 - 15:00 (Söndag)

Warhammer 40k dubbeltrubbel

Förkunskapskrav: Grundläggande regelkunskaper samt egna arméer. Vän med vän mot fiende med fiende. Dubbelturnering med 1000 poäng per spelar. Anmälan och listinskick genom BCP All info kommer läggas ut på http://sv40k.se/forum/viewforum.php?f=59 OBS! För att du ska räknas som anmäld behöver du först anmäla dig till arrangemanget, sedan behöver varje spelare i laget köpa en "Föranmälan Figurspelsturnering" i vår butik.

Organized by David Utter

 • Fri 12:00 - Sun 13:00 (Turnering)

  Pre book for teams via sign up system

Etiketter:

Orbital Conflict Turnering

Event image

Förkunskapskrav: Spelet är på engelska. Steel Cave Studio presenterar Orbital Conflict! Efter lång väntan så kan vi äntligen meddela att det efterlängtade sci-fi kortspelet är upptryckt och klart. Kom, prova på och säkra din kopia av den första upplagan. Orbital Conflict att ett strategiskt kortspel där varje spelare konstruerar varsin rymdstation utifrån moduler. Montera ihop solpaneler, habitat, teleskop, kärnreaktorer och mycket mer. Vinn extra poäng genom att locka till dig investerare men beakta dina motståndare, för i den senaste rymdkapplöpningen så är konflikt oundvikligt! Försvara dig med kanoner, sköldar och tjockt pansar eller gå till offensiven med missiler, kanoner och hela asteroider. I Orbital Conflict så måste du planera hur du ska använda dina kort, ska de spelas ner till stationen eller hållas på handen för att användas senare. Varje kort har regler som triggas när de kastar eller ligger aktiva i stationen såväl som att de har produktion och krav som måste uppfyllas. Vilka moduler ska kombineras med vilka och i vilken ordning? Kommer din station vara ett kompakt ogenomträngligt fort av stål eller en mångsidig, komplicerad kedja som vinner varje investerare? Möjligheterna är enorma! Anmäl till turneringen eller kom och testa på spelet!

Organized by Filip Stjernberg

 • Sat 10:00 - 21:00 (Turnering Lördag)

  Pre book via sign up system

Etiketter:

Speldjävlars krigsrum

Event image

Välkomna till speldjävlars krigsrum! I rummet kommer garanterat Twilight imperium 4, war room, Game of thrones: Mother of dragons samt Triumph & tragedy att finnas. Nedan ser ni specifika speltider för de olika spelen men det går bra att besöka oss övriga tider med, i mån av plats slänger vi upp ett spel åt er. (Observera dock att vi endast spelleder spelen under de utsatta tiderna och att vi planerar att dra igång dessa på utsatta tider. Torsdag: Vi är på plats så fort konventet öppnar. Vill man kramas eller prata strunt är man mycket välkommen, det kan eventuellt dyka upp ett spel eller två på ett bord med. Fredag: Casual Twilight imperium 4 turnering. (12-18 platser. OBS! Föranmälan!) Speltider enligt nedan: 9:30-10.00 Samling samt genomgång 10.00-16.00 Match 1 16.00-17.00 Käk 17.00-23.00 Match 2 Lördag: 10:00 Spelstart Game of thrones: Mother of dragons 10:00 Spelstart War room 18:00 Spelstart Game of thrones: Mother of dragons 18:00 Spelstart Triumph & Tragedy

Organized by Speldjävlar

 • Fri 10:00 - 23:00 (Twilight Imperium 4th ed-turnering)
  Place:
  • ISGR 216

  Pre book via sign up system

 • Sat 10:00 - 23:00 (War Room, Triumph&Tragedy, GoT)
  Place:
  • ISGR 216
Etiketter:

Guild Ball GothCon

Regelverk: Guild Ball S4 with current Errata documents Förkunskapskrav: Guild Ball S4 with current Errata documents Ingress: Spela fotboll i en medeltida stad. Led ditt skrå till seger mot fiskare, slaktare, bryggare med flera. Beskrivning: Turnering i Guild Ball enligt gällande turneringsregelverk. (OPD gäller) Man bör ha spelat spelet tidigare, men vi välkomnar såväl nya som erfarna turneringsspelare.

Organized by Pär Ardin

 • Fri 10:00 - 21:00 (Fredag Turnering)

  Pre book via sign up system

Etiketter:

Power Grid

Tror du att du kan bygga det bästa kraftnätet på hela GothCon? Lockar titeln "GothCon-mästare i Power Grid 2020" dig. I sådana fall bör du ställa upp i denna turnering. För de som ännu inte spelat Power Grid eller behöver en uppfräschning av reglerna kommer en regelgenomgång att hållas. Turneringen kommer att bestå av två kvalpartier samt ett finalparti (exakta regler för vilka som går till final kommer att gås igenom innan turneringsstart). OBS! För att delta i turneringspasset behöver du först anmäla dig och sedan köpa en Föranmälan Brädspelsturnering. Det går också bra att göra detta väl på konventet.

Organized by Love Brandefelt

 • Fri 16:00 - 21:00 (Pass 2)
  Place:
  • Norra Entré 02

  Pre book via sign up system

 • Sun 10:00 - 15:00 (Pass 7)
  Place:
  • Norra Entré 02
Etiketter:

Ske Kejsarens Vilja - narrativ 40k-turnering

Regelverk: Warhammer 40k, 8th ed. Förkunskapskrav: Åtminstånde grundkunskaper i 40k. Ingress: Ske Kejsarens Vilja - narrativ 40k-turnering Kirillovsystemet har ett kaosproblem, och det råder delade meningar om hur det bör lösas. Inkvisitor Ark-Ashtyn anser att imperiets militära makt bör appliceras skoningslöst, med eld skall kättare renas och portaler förseglas. Inkvisitor Tivendar anser att ont skall med ont förgöras och att kaosmakter och xenos skall förgöra varandra. De båda har manipulerat och förhandlat med en mångfald av grupperingar och styrkor, i förhoppningen att kunna avgöra Kirillovs öde. Vad kämpar du för? Beskrivning: Ske Kejsarens Vilja är en narrativ 40k-turnering där spelarnas val och matchernas utfall driver storyn framåt och påverkar senare uppdrag. Fokus är på roligt engagerat spelande snarare än på tävling och seger. Vi följer Feministiskt Figurspels trivselregler. 10 deltagare. Tre matcher under en dag. 1000p. Max storlek på enheter är dubbla grundstorleken. Tactical Objectives kommer användas. Priser för Trevligaste spelare, Roligaste armé och Bästa fluff. För att uppmuntra till variation i spelarskaran så håller vi fyra av platserna till ickemän fram till 14e mars. OBS! För att du ska räknas som anmäld behöver du först anmäla dig till arrangemanget, sedan behöver du köpa en "Föranmälan Figurspelsturnering" i vår butik.

Organized by Gill Edgar

 • Sat 10:00 - 21:00 (Lördag turnering)

  Pre book via sign up system

Etiketter:

Malifaux - Gothfaux VI

Regelverk: Maliraux 3rd edition Förkunskapskrav: Du bör ha spelat spelet en eller ett par gånger innan och ha viss förståelse för reglerna. Det är tidigt 1900-tal och det pågår en kamp på liv och död om land och själstenar - både på jorden och i en annan värld. På andra sidan en portal ligger staden Malifaux, som påminner om ett viktorianskt London, men existerar i en annan dimension. I Malifaux konspirerar och strider nybyggare, fackmedlemmar, ångdrivna robotar, demoniska urinvånare, lite mindre och grönare urinvånare och odöda med varandra om makt och kontroll. Malifaux är ett karaktärsdrivet figurspel med fokus på mindre strider mellan kämpar med olika unika förmågor. Efter ett års uppehåll är Malifaux tillbaka på Gothcon, nu för sjätte gången. I år blir det en mer vanlig turnering än 2018s lite mer storydrivna variant. Vi spelar en 50 ss turnering enligt det senaste turneringsdokumentet Gaining Grounds. Tre matcher GG 50ss Fixed faction Masters får inte spelas som något annat än leaders OBS! För att du ska räknas som anmäld behöver du först anmäla dig till arrangemanget, sedan behöver du köpa en "Föranmälan Figurspelsturnering" i vår butik.

Organized by Elinore Rönning

 • Sat 10:00 - 21:00 (Lördag)

  Pre book via sign up system

Etiketter:

Mahjong

Kom och spela mahjong på GothCon! Hos oss är alla välkomna, oavsett nivå. Är du nybörjare så lär vi dig regler och taktik. Har du spelat förut och har koll på reglerna så finns vi där som spelsällskap! Mahjong är ett ungefär 150 år gammalt kinesiskt brickspel som alltjämt är mycket populärt. Även om spelet kan se ganska invecklat ut kan man lära sig dess grunder på kort tid, så kom in på ett övningspass även om ni inte har några förkunskaper! Det finns en uppsjö av olika regelverk, vi spelar efter officiella tävlingsregler - MCR. Vi kommer köra samma mönster som tidigare, det vill säga först två övningspass med drop-in under passen och sedan en avslutande turnering med föranmälan (går att göra på de tidigare passen). Kunskapskraven vid turneringen kommer vara anpassade så att de som deltagit på övningspassen ska kunna vara med. OBS! För att delta i turneringspasset behöver du först anmäla dig och sedan köpa en Föranmälan Brädspelsturnering. Det går också bra att göra detta väl på konventet.

Organized by Sara Landolsi

 • Fri 10:00 - 15:00 (Drop-In)
  Place:
  • ISGR 228

  Pre book via sign up system

 • Sat 10:00 - 15:00 (Drop-In)
  Place:
  • ISGR 228

  Pre book via sign up system

 • Sun 10:00 - 15:00 (Turnering)
  Place:
  • ISGR 228

  Pre book via sign up system

Turnering i Warmaster

Regelverk: Warmaster Revolution 1.1 Förkunskapskrav: Inga Ingress: Kom och spela Warmaster, där upplevelsen kretsar kring stora styrkor av små figurer i den gamla Warhammervärlden. När figurerna krymper växer bordet! Här skapas utrymme för djärva manövrar och svepande kavallerianfall för att överflygla motståndaren. Men med storslagenheten följer också nya utmaningar. Det är inte säkert att dina order når fram till alla dina brigader och enheter i tid... Beskrivning: Välkomna på Warmaster-turnering. Vi spelar tre matcher på 2000 poäng under dagen. Armélistor kommer att kollas mot http://www.wm-selector.appspot.com (OBS! Det är Revolution-varianterna som gäller). De två första matcherna kommer att ha scenarioregler och den sista omgången spelas som "pitched battle". Det finns ett begränsat antal platser så anmäl via konventssystemet för att säkra ditt deltagande. Spelare som dyker upp utan föranmälan kan delta i mån av plats. Lånearméer och möjlighet till regelgenomgång innan turneringen finnes. Match 1: 10-13, Match 2: 14-17, Match 3: 18-21 OBS! För att du ska räknas som anmäld behöver du först anmäla dig till arrangemanget, sedan behöver du köpa en "Föranmälan Figurspelsturnering" i vår butik.

Organized by Kristofer Dingwell

 • Fri 10:00 - 21:00 (Fredag Turnering)

  Pre book via sign up system

Etiketter: