Scenframtädanden

Avatarer - en pjäs av Gustav Tegby

Event image

Masthuggsteatern i samarbete med GothCon presenterar: Avatarer - en dramedy av Gustav Tegby (författaren bakom kritikerhyllade debutromanen Beröringen) - som är ett lika underhållande som innerligt virrvarr av möten och missförstånd där handlingen ömsom utspelar sig i spelvärld och chattar och ömsom i det vi kallar verkligheten. Där vi i ena stunden ser allt genom Simons ögon och i den nästa Rikards. Det är historien om en far och son som inte riktigt kan förstå varandra. Medan bägge två i själva verket mest längtar efter en ärlig och nära relation. Och mitt bland avatarer som byter ägare och utseende, äger ett trevande möte rum mellan en son och hans pappa. Som GothCon-besökare kan du gå på en föreställning av denna spännande pjäs på torsdagen till rabatterat pris. Biljetten hittar du i vår butik här på webben! Produktionsuppgifter: Av: Gustav Tegby Regi: Peter Elmers Medverkande: Hans Brorson och Philip Lithner, Spelet: Zahra Ahmadi Scenografi & Kostym: Råger Johansson, Ljusdesign: Maria Ros, Ljuddesign & Komposition: Robin af Ekenstam

Organized by Masthuggsteatern

 • Thu 18:00 - 19:30 (Torsdag)
Etiketter:

Hemligheten på Hvitfeldska

Event image

'Hemligheten på Hvitfeldtska' är ett specialskrivet äventyr till Gothcon i samband med svenska upplagan av Call of Cthulhu. Det kommer bara säljas under en begränsad tid under konventet, samt delas ut till konventens alla spelledare som tack för deras insats. I äventyret kommer Svartvikens Rollspelspodd ta rollen som en grupp gymnasieungdomar på Hvitfeldtska Gymnasiet under 1920-talet, eller Högre Latinläroverket som det hette då. Som spelledare kommer de ha Jonas Larsson Olanders från Eloso Förlag, och han kan kommer lyfta på draperiet och visa vilka av skolans mörka hemligheter som är så fasansfulla att de ekar in ännu i våra dagar.

Organized by Jonas Larsson Olanders

 • Sat 17:00 - 21:00

Verbal Kombat

Välkommen till Verbal Kombat! Den blodigaste sammandrabbningen av ord den här sidan av GothCon! Beskriv dina blodigaste attacker för pöbelns njutning! Låt dem törsta efter dina mest bisarra beskrivningar! Besegra varje av dina motståndare för att vinna titeln som Verbal Kombat Mästare 2020! Verbal Kombat är en improviserad show där deltagare intar bisarra karaktärer och beskriver attacker mot varandra inför publik. Den som imponerar publiken som mest går vidare till nästa runda. Anmälan sker på plats och fulla regler kommer vi gå igenom innan vi börjar.

Organized by Ulas Sen

 • Sun 0:00 - 1:00 (Midnatt)
  Place:
  • Norra Aula
Etiketter:

Fenix Awards 2020

Event image

Traditionen med Fenix Awards prisgala är tillbaka! Vi vill lyfta fram och hylla det roligaste som hände inom den svenska spelhobbyn under året som var. Vilka var de roligaste och bästa spelsläppen, konventen, poddarna, artiklarna, kartorna och allt vad det kan tänkas vara? För att inte prata om de färgstarkaste profilerna, kreatörerna du vill ge lite extra uppmuntran och kärlek till. De där härliga människorna som lägger ner kraft och kärlek på att roa andra, för att göra spelhobbyn ännu lite större och starkare. Vi vill lyfta fram all den där kraften, bland ideella såväl som proffs. Fenix Awards finns till för att uppmuntra och hylla. Kraften i priset kommer från läsarna, från ert engagemang.

Organized by Gabrielle de Bourg

 • Fri 17:00 - 18:00 (Fredag)
  Place:
  • Norra Aula
Etiketter:

Liveshow med Sweden Rolls!

Event image

Sweden Rolls spelar live på scen under Gothcon! Följ med på ett spännande äventyr när Actual Play podcasten Sweden Rolls för första gången kommer till Gothcon! Förra året vann de en silver Fenix Award för Sveriges bästa Actual Play podcast, och nyligen har de också listas som näst bäst i hela världen enligt ENworlds egen podcast (se länk nedan). Medverkande i under liveshowen är: Anneli Heed, en av Sveriges främsta röstskådespelare. Heed är b.la. känd för den svenska rösten som prinsessan Leia i animerade Star Wars. Spelar många olika roller i Sweden Rolls. Mattias Redbo, skådespelare som varit med i flera filmer och TV-serier och är även han en ordinarie medlem av Sweden Rolls Jenny Bremberg från podden "Vad gör ni?" och som även gästat Red Moon Roleplaying vid flera tillfällen, främst under deras långa Corioliskampanj. Andreas Lundström, Sweden Rolls spelledare som även gästat de flesta rollspelspoddarna i Sverige och som 2019 vann en Silver Fenix award för bästa kommunikatör. https://www.enworld.org/threads/the-top-rpg-podcasts-of-2019.669643/

Organized by Andreas Lundström

 • Fri 14:30 - 17:00 (Pass 2)
  Place:
  • Norra Aula
Etiketter:

Vi Spelar Rollspel-podden

Event image

Vi Spelar Rollspel har FEMÅRSJUBILEUM! Wow! Detta firar vi genom ett extra stjärnspäckat liveframträdande! Konfluxsvitens skapare Erik Granström är på plats, liksom den välbekante Janne Gustavson som gjort våra intron ända sedan starten. Förutom detta eminenta sällskap finner ni som vanligt Mikael, Anneli, Henk, Josefin, Aron och spelledar-Axel bakom mikrofonerna. Den här gången blir det ett alldeles extra speciellt framträdande som firar vår Konfluxkampanj i sin helhet. Som återkommande besökare vet brukar stämningen vara på topp, så kom och fira med oss!

Organized by Widén Axel

 • Sat 13:00 - 16:00 (Pass 4)

Musikalen Apornas Ö

Event image

Huggare! Skattkartor! Dödskallar och odöda pirater! Musikalen är tillbaka – den här gången med "Apornas ö", inspirerad av Monkey Island! Ni kommer under föreställningen hjälpa våra hjältar på scen att lösa pussel och ta sig ur svåra problem – och däremellan bjuds på vitsig dialog och fantastiska musiknummer. Tänk er en blandning mellan ett klassiskt peka-och-klicka-datorspel och en musikal, ett piratäventyr och en komedi, publikinteraktion och fängslande berättelse! Ni kommer få träffa Guybrush Threepwood som drömmer om att bli pirat. Knappt har han kommit iland förrän han får tre viktiga uppdrag från de lokala piratkaptenerna för att visa sig värdig. Han möter en mystisk välgörare som sätter honom på kollisionskurs med en av de mest fruktade piraterna som någonsin levat: LeChuck! Förhoppningsvis kommer publiken... jag menar, de närvarande hjälpsamma andarna hjälpa honom ut ur de trångmål han försätter sig i. Musikalen är gratis för alla med GothCon-inträde, och utomstående kan köpa biljett på www.kulturkrock.se/biljetter . Arrangemanget sköts helt av Kulturkrock så eventuella frågor riktas till info@kulturkrock.se istället för till GothCon.

Organized by Kulturkrock

 • Fri 15:30 - 18:30 (Fredag 15:30)
  Place:
  • Lingsalen
 • Fri 21:00 - Sat 0:00 (Fredag 21:00)
  Place:
  • Lingsalen
 • Sat 21:00 - Sun 0:00 (Lördag 21:00)
  Place:
  • Lingsalen
 • Sun 12:00 - 15:00 (Söndag 12:00)
  Place:
  • Lingsalen
Etiketter: