Rollspel

Pistvakt -Storm över Svartlien.

"En gång för länge sedan kom de första besökarna till Svartlien. Det mörkaste pistade köldhålet i Norden. De kom för skönheten. De kom för äventyret. Vissa kom för att söka faran. Andra visste inte vart de kommit. Men alla stod de under beskydd av en man, vars rykte spridits över hela världen, av alla de vars liv han kallat åter från Pärleporten. Mannens namn var Diplompistvakten och legenden Stor-Erik Marklund. Det här är historien om Stor-Eriks tre söner och det tunga arvet efter den beundrade fadern." "Sven-e stod högst upp på Svartliens fjäll. Det var tidig morgon och hög tid för den dagliga väderkontrollen, som han som liten pjuklarv lärt av far sin, Stor-Erik. Lillebröderna Jan-E och Oll-e låg fortfarande i sina kojer och trynade. Himlen var klar och solen sken med en lätt men kall vind från Nord-ost. Sven-e kisade med ögonen. Var det inte ett litet molndis över Klimtatjakka? Nej, bara en inbillning! Inte en molntuss över fjällen! Men ändå kunde han inte riktigt skaka av sig känslan av något ont förebådande och den lätta ilningen i kroppen som han vanligen fick vid en förestående storm. Sven-E skakade på sig! Inte hade han tid att stå här som något storsj och oja och oroa sig! Dragbanan skulle smörjas och skotran servas och tankas och ta emot alla ståkkålmsfjöl... " -Fjöl av!", ropade Sven-E ut över fjället och kastade sig på skidran ned för pisten ner mot stugbyn och dragbanan." Pistvakt -Storm över Svartlien, är ett freeforming rollspelsscenario För Gothcon baserat på Lars Lundströms och Nya Pistolteaterns scenuppsättning och SVTs tv-serie Pistvakt -En vintersaga. Tyngd kommer att ligga på gestaltning och improvisation med vissa tärningsslag vid kritiska händelser. Scenariot är skrivet för fem spelare, minst tre krävs! Inga förkunskaper krävs men ett glatt och positivt sinne och glädje i att agera och improvisera. En fördel är dock att känna till Svartlien och dess olika begrepp och karaktärer. Tills vidare kan tv-serien ses på Öppet Arkiv. Varje spelare kommer få en färdig karaktär och ordlista med viktiga begrepp och uttryck tilldelad sig inför scenariot. Antal spelare per lag: 5 (minst 3) OBS! För att du och ditt lag ska räknas som anmält behöver du först anmäla dig till arrangemanget, sedan köpa en "Lagavgift Rollspel" i vår butik. Bara lagledaren behöver köpa avgiften.

Organized by Daniel Bäcklund

 • Fri 16:00 - 21:00 (Fredag pass 2)

  Pre book for teams via sign up system

 • Sat 16:00 - 21:00 (Lördag pass 5)

  Pre book for teams via sign up system

Symbaroum: I Korpars Sällskap

Den äldre handlaren smällde ner sitt stop i långbordet för att tysta sällskapet. “Så får det bli.” Orden ekade ut i den dimmiga salen. Under låga svordomar började skaran splittras i det flackande ljusskenet från eldstaden. Endast ett hyrsvärd stannade kvar, en barbar. “Har du en guide, Sill?” sa krigaren och satte sig bredvid på bänken. Handlaren svepte av det spillda vinet från bordet i en bred rörelse. “Jag har två. En baiaga-jägare och en alf.” “Och papp...” “Ordo magica sponsrar med både licens och observatör.” Barbaren nickade lamt i ett försök att dölja den nyvunna glädjen. Handlaren drack tyst av vinet som om nicken var av vikt. “Sill, vi behöver någon som bär. Ingen av oss kan göra våra jobb om vi ska bära packning samtidigt.” Nästa vinklunk tog stopp för vikten av en ny utgift. “Jag ska överväga det.” I tystnaden mellan de två började mumlet från värdshuset välla in. “Kan du säga något mer?” Krigaren lutade sig närmare, i hopp om att vrida ur några fler ord om expeditionen. “Hmm det är en gravkummel...” Handlaren grävde med handen under mantel och tunika. Greppade menande om något. “Och vi delar, som lovat, lika. Men jag vill ha en sak. En dolk. Det är vad jag söker.” Handlaren ställde sig avslutandes upp. “I morgon kväll… här.” Krigaren förstod orden under tiden då handlaren fyllde salen med steg på trampad jord och en ljusglimt genom ytterdörren. Årets scenario till fantasyrollspelet Symbaroum är “I Korpars Sällskap”. Däri kommer ni spelare och era rollpersoner att besöka Tistla Fäste och skogen Davokar under annorlunda förutsättningar än vad ni kanske har tidigare. Bered er på dödens andedräkt i nacken, opålitliga färdkamrater och en ljuv hämnd. Och guld! Säckar och kistor med skatter och juveler! OBS! För att du och ditt lag ska räknas som anmält behöver du först anmäla dig till arrangemanget, sedan köpa en "Lagavgift Rollspel" i vår butik. Bara lagledaren behöver köpa avgiften.

Organized by Thomas Varga

 • Fri 10:00 - 15:00 (Fredag pass 1)

  Pre book for teams via sign up system

 • Fri 16:00 - 21:00 (Fredag pass 2)

  Pre book for teams via sign up system

 • Sat 10:00 - 15:00 (Lördag pass 4)

  Pre book for teams via sign up system

 • Sat 16:00 - 21:00 (Lördag pass 5)

  Pre book for teams via sign up system

Återvändo [KULT: Divinity Lost]

Event image

Det är 30 år det fruktansvärda inträffade i ert barndomshem Vindenäs i tallskogen utanför Gravberg i Dalarna. Ni omhändertogs av socialen och placerades i olika barnhem och fosterhem. Ni har inte sett varandra sedan dess. För två veckor sedan kom ett brev från advokat Thomas Liljegren på Advokatbyrå Liljegren & Gustavsson. I brevet skrev Thomas att er biologiska mor Gunilla Lysén har testamenterat huset utanför Gravberg och sitt dödsbo till sina barn strax innan hon postat ett brev till den lokala polisstationen där hon tog farväl. Polis har letat efter Gunilla i huset och den omgivande skogen men kroppen har inte kunnat påträffas under de två månader som passerat sedan Gunilla försvann. Gunillas höga ålder och dåliga hälsotillstånd ger polisen anledning att tro att Gunilla har bragt sig om livet och nu är död. Thomas bad er att resa upp till huset för att där möta honom och fördela dödsboet kl 15:00 idag, torsdagen den 7 oktober 2019. Ni har nu alla återvänt... Minnen, förlåtelse och familj är teman i årets KULT-scenario Återvändo där ni tar rollen av fem syskon som möts igen 30 år efter den natt då de separerades från varandra. Undersök tillsammans ert barndomshem i jakt på ledtrådar efter sanningen om vad som egentligen hände med era föräldrar den där natten 1989. De fem syskonen (rollpersonerna) skapas i prologen med hjälp av att spelarna draftar kort som besvarar nio frågar om det förflutna och nuet vilket innebär att varje spelsession av Återvändo kommer att generera fem helt unika rollpersoner med olika drivkrafter och hemligheter från start. Scenariot innehåller många skräckelement och otäcka scener och är inte lämpligt för spelare under 15 år om inte dessa spelar i sällskap av vuxna. Spelare tar med fördel med sig pennor, suddigum och minst två stycken tiosidiga tärningar. OBS! För att du och ditt lag ska räknas som anmält behöver du först anmäla dig till arrangemanget, sedan köpa en "Lagavgift Rollspel" i vår butik. Bara lagledaren behöver köpa avgiften.

Organized by Robin Liljenberg

 • Fri 16:00 - 21:00 (Fredag Pass 2)

  Pre book for teams via sign up system

 • Fri 22:00 - Sat 3:00 (Fredag Pass 3)

  Pre book for teams via sign up system

 • Sat 16:00 - 21:00 (Lördag Pass 5)

  Pre book for teams via sign up system

 • Sat 22:00 - Sun 3:00 (Lördag Pass 6)

  Pre book for teams via sign up system

Ensamma Vargen - Ledstjärnan

Ensamma Vargen – Ledstjärnan, ett äventyr i 3 delar Rabalder i hamnen Det började som ett enkelt uppdrag. Ett möte i hamnkvarteren, men ni skulle förbereda er på en lång resa. Uppmaningen var kryptisk men spännande. Långt ifrån den abrupta scen ni nu möter, då en förskräckt figur plötsligt kommer farande genom rummet och landar mitt på middagsbordet! Strax bakom honom kommer en uppretad golem. Hemsökelsens Ekon Hjältarna har landat på Dimmornas Ö, men det dröjer inte länge förrän de inser att allt inte står rätt till här. Djur och växtlivet borde frodas, men så är inte fallet. De få vilda djuren är uthungrade och rasande av svält. Dessutom stinker det något fruktansvärt av död och förruttnelse. Kan hjältarna hitta källan till denna förbannelse och få ett stopp på det som förgiftar ön? Trots att det är en kamp som kräver att de besegrar mer än bara vilda djur i sin väg, de måste dessutom kunna ta sig an hemsökelsens ekon, brottstycken från Skymningsjungfrun som nu gör allt för att stoppa deras framfart och hindra dem från att nå sin destination! Sorgernas Skepp Skymningsjungfrun ligger mitt i den stinkande Svartjärn och hjältarna måste på något vis ta sig ombord för att avslöja alla dess hemligheter. Flera faror väntar på dem ombord, men för att verkligen lyckas med sitt uppdrag krävs mer än mod och svärdkonst. De måste även kunna klura ut hur de ska kunna bryta förbannelsen och rädda de goda resterna av de män som en gång tjänstgjorde ombord. Trots att de samtidigt måste besegra samma mäns mörkaste egenskaper och skuggor, där odöda i Naars tjänst gör allt för att hindra deras försök. Det blir ett äventyr som kräver att de hjälper varandra och inte darrar när uppgörelsens timma klämtar. Hinner de lösa mysteriet och återbörda Skymningsstjärnan till Kristallstjärnans Broderskap? Beskrivning: I år testar vi en nyhet till Ensamma Vargen. Äventyret Ledstjärnan är en serie länkade kortare äventyr som tillsammans bildar en äventyrskampanj. Spelet pågår i som drop-in, där spelarna kan välja hur många kapitel de vill spela – antingen direkt, eller allt eftersom. Självfallet blir det roligare ju längre in i denna historia de utforskar händelserna, men varje kapitel har ett naturligt avslut där de kan lyckas. Rabalder i hamnen är den kortaste delen, Sorgernas Skepp den längsta. Det här är äventyr som blandar fartfylld action med en episk bakgrundshistoria där hjältarna har en enorm betydelse för Sommerlunds och hela Magnamunds framtid. De behöver visa både list och omdöme för att lyckas med det uppdrag som ligger framför dem. Men en varning är på sin plats. Om de misslyckas kan deras äventyr sluta här, då de försöker lösa det svåra uppdrag de har tagit på sig för såväl Kai-klostret som Kristallstjärnans Broderskap! Ensamma Vargen arrangeras av spelföreningen SARZ. Du behöver inga förkunskaper.

Organized by SARZ

 • Fri 10:00 - 15:00 (Pass 1)

  Pre book for teams via sign up system

 • Fri 16:00 - 21:00 (Pass 2)

  Pre book for teams via sign up system

 • Sat 10:00 - 15:00 (Pass 4)

  Pre book for teams via sign up system

 • Sat 16:00 - 21:00 (Pass 5)

  Pre book for teams via sign up system

 • Sun 10:00 - 15:00 (Pass 7)

  Pre book for teams via sign up system

Alien the RPG: Home Sweet Home

Event image

Två rivaliserande familjer har slutit fred för att skapa ett liv tillsammans på en främmande värld. Men livet i gränsrymden är hårt och Osiris är en planet med många faror. Vad är de båda familjerna redo att riskera för att skydda det de har byggt upp, och hur länge kommer de nyvunna lojaliteterna att vara? OBS! För att du och ditt lag ska räknas som anmält behöver du först anmäla dig till arrangemanget, sedan köpa en "Lagavgift Rollspel" i vår butik. Bara lagledaren behöver köpa avgiften.

Organized by Thomas Härenstam, Fria Ligan

 • Fri 10:00 - 15:00

  Pre book for teams via sign up system

 • Fri 16:00 - 21:00

  Pre book for teams via sign up system

 • Sat 10:00 - 15:00

  Pre book for teams via sign up system

 • Sat 16:00 - 21:00

  Pre book for teams via sign up system

Nordiska Väsen: Havets silver

Event image

Prova på Fria Ligans kommande rollspel Nordiska väsen! Detta mysterium till rollspelet Nordiska Väsen för rollpersonerna till den karga och vilda svenska västkusten, vid denna tid ett tillhåll för kaparkaptener, vrakplundrare, sillpatroner och annat löst folk. Mysteriet kommer att pröva rollpersonernas slutledningsförmåga, sociala skicklighet och – om de är oförsiktiga – deras förmåga att kämpa för sina liv. OBS! För att du och ditt lag ska räknas som anmält behöver du först anmäla dig till arrangemanget, sedan köpa en "Lagavgift Rollspel" i vår butik. Bara lagledaren behöver köpa avgiften.

Organized by Fria Ligan

 • Fri 16:00 - 21:00

  Pre book for teams via sign up system

 • Fri 22:00 - Sat 3:00

  Pre book for teams via sign up system

 • Sat 16:00 - 21:00

  Pre book for teams via sign up system

 • Sat 22:00 - Sun 3:00

  Pre book for teams via sign up system

Onda människor

Kallt lysrörssken. Träsmakande vita pinnstolar. Slitet konferensbord av fuskträ. Kaffe som stått på för länge och mjölkpulver som gör det ännu värre. Cigarettrök som döljer svettlukten men lägger sig som en dimma i rummet där den trötta takfläkten vispar runt röken. Ni sitter alla samlade i ett kontor någonstans i FBIs lokaler i Quantico. Efter seriemördaren Ted Bundys vedervärdiga härjningar kring Ohio befaras det finnas fler monster dolda i de hundratusentals akter om försvunna personer som läggs på hög varje år och som först nu delas mellan statsgränserna. Framför er står en låda med flertalet sådana akter som anses ha tillräckligt många kopplingar för att gå att länka samman till en kedja av möjligtvis relaterade brott. Men vad är den röda tråden, om det finns någon, och vem av de tre misstänkta är den skyldige? ONDA MÄNNISKOR är ett rollspelsscenario med tillhörande regelsystem som handlar om att försöka hitta monstret i höstacken. Ni kommer ikläda er rollerna som FBI-agenter i en särskilt tillsatt grupp vars mål är att hitta svaren på frågorna som ställs av 18 kusligt länkade försvinnanden. Om ni bara kan få fram allt som döljer sig mellan raderna så kan ni ge vänner och anhöriga svar på vad som hänt. Kanske rentav sätta gärningsmannen bakom lås och bom. Är ni 3-5 spelare, 18 år eller äldre, och vill ikläda er rollerna som FBI-agenter som letar efter en potentiell seriemördare så är det här scenariot för er. OBS! För att du och ditt lag ska räknas som anmält behöver du först anmäla dig till arrangemanget, sedan köpa en "Lagavgift Rollspel" i vår butik. Bara lagledaren behöver köpa avgiften.

Organized by Martin Annander

 • Fri 16:00 - 21:00 (Fredag pass 2)

  Pre book for teams via sign up system

 • Sat 16:00 - 21:00 (Lördag pass 5)

  Pre book for teams via sign up system

Coriolis: En sång för Jarouma

Event image

Spela en prequel till den episka kampanjen Ikonernas nåd! Vid Ikonerna, det ser ut som att vi har lyckats. Mätdatan från kvadrant 2 och 3 är bekräftad. Frekvensbanden är inom marginalen för Jaroumamönstret. Alam bifogar våra avläsningar i den här sändningen. Men, vi har även dåliga nyheter. Stormen är värre än vi fruktade och vi har drabbats av ett flertal incidenter. Två medlemmar är skadade och våra simuleringar inför resan till kvadrant 4 varnar för att skytteln kanske inte klarar av rådande väderlek. Vi ber om Ikonernas nåd och hoppas att vårt meddelande når fram... XENE, SISTA MEDDELANDET FRÅN SANDIR II – Faisal Kham OBS! För att du och ditt lag ska räknas som anmält behöver du först anmäla dig till arrangemanget, sedan köpa en "Lagavgift Rollspel" i vår butik. Bara lagledaren behöver köpa avgiften.

Organized by Fria Ligan

 • Fri 16:00 - 21:00

  Pre book for teams via sign up system

 • Sat 16:00 - 21:00

  Pre book for teams via sign up system

Svärdets sång: Den mellifierade magikerns krypta

Event image

Utforska denna spännande dungeon till rollspelet Svärdets sång! Upplyst av flämtande ljus stinker det gamla utnötta helgonets helgedom fortfarande av brända offergåvor. Murbruksdamm svävar i den stilla luften när ni slår sönder en mosaik föreställandes en förunderlig helare som behandlar sår med honungslen beröring. Allt eftersom väggmålningen krackelerar under era bestämda slag framträder en svärtad dörr av järn, dekorerad med bilden av ett bi. Luften innanför är unken, men ändå präglad av den söta stanken av skämt kött och en märklig doft av blomster... OBS! För att du och ditt lag ska räknas som anmält behöver du först anmäla dig till arrangemanget, sedan köpa en "Lagavgift Rollspel" i vår butik. Bara lagledaren behöver köpa avgiften.

Organized by Fria Ligan

 • Fri 16:00 - 21:00

  Pre book for teams via sign up system

 • Sat 16:00 - 21:00

  Pre book for teams via sign up system

Mutant Chronicles: Back to Eden

Du har stått på Luna City's gator och stirrat upp mot den sjukligt gröna bollen ovanför sedan barndomen. Varje gång har du undrat om berättelserna var sanna, om mänskligheten verkligen kom därifrån. Brödraskapets missionärer har aldrig tvivlat på den saken och till och med försökt övertala dig med en brännande iver. Ändå har du dina tvivel. Hur kan mänskligheten komma från den sjuka, sönderbombade planeten som Korporationerna bara beskriver som mardrömslik? Är du modig nog att återvända "hem"? Dags att resa till mänsklighetens vagga, till platsen som är fylld av drömmar, skatter, faror och äventyr: Dark Eden. Iklä er rollen som mänsklighetens främsta representanter i Doomtrooper-programmet! Navigera svåra klanfejder! Förhandla med banditkungar! Bekämpa ökända kannibaler! ... eller bli mat! Årets stora äventyr tar er till planeten Jorden där ni får utforska vad som är kvar i spillrorna som Megakorporationerna lämnade efter sig. Inga förkunskaper krävs och vi spelar med ett väldigt öppet hemsnickrat, snabbt system. Fans av Mutant Chronicles rollspelen får en chokladkaka. Varmt välkomna att försöka överleva. OBS! För att du och ditt lag ska räknas som anmält behöver du först anmäla dig till arrangemanget, sedan köpa en "Lagavgift Rollspel" i vår butik. Bara lagledaren behöver köpa avgiften.

Organized by Johan Lindholm

 • Fri 22:00 - Sat 3:00 (Fredag pass 3)

  Pre book for teams via sign up system

 • Sat 22:00 - Sun 3:00 (Lördag pass 6)

  Pre book for teams via sign up system

Slaktsvinet

Gustav Trolle blickade ut över det dimtäckta landskapet. Invirad i dimmattan höjde sig Örtofta slotts torn ensamt i horisonten. Där bodde Didrik Slagheck, Lunds ärkebiskop och Gustav Trolles rival. För en stund tänkte Trolle på det som kunde varit om de hade lyckats besegra Gustav Eriksson tillsammans istället för att bråka sinsemellan. En rysning for genom Trolle för tanken att samarbeta med missfostret Slagheck var honom vedervärdig. Ett missfoster, en förrädare och en trollkarl, namn som alla beskrev Didrik Slagheck enligt Gustav Trolle. Han grämde sig för att inte kunna se Didriks förödmjukade min när han skulle bli ivägsläpad i konungens namn men hans fruktan för Didrik höll honom kvar. Trolle betraktade de fem ryttarna vid sin sida, de som bar på konungens baner, Slaghecks forna följeslagare. Ett grymt leende spred sig över Trolles läppar. ”Ja, låt dem färdas till mardrömmens mitt för att gripa sin forna herre.” Didrik Slaghecks tur är uttömd. Hans herre, kung Christian II numera känd som Christian tyrann bland Svearna, har tröttnat på sin trotjänare. Blodbadet i Stockholm, mördandet av Sturepartiet och biskoparna Vincent och Mattias, skylls på Didrik. Besegrad av usurpatorn och kättaren Gustav Eriksson vid belägringen av Västerås slickar Didrik sina sår vid Örtofta Slott. Han har blivit utnämnd till ärkebiskop av Lund men både Påvens och Konungens förtroende för honom vacklar. Men än maler förräderiet i Didriks sinne. Tyrannens högra hand har ännu inte spelat sitt sista kort. De hädiska och namnlösa makter som satte Didrik vid unionens Konungens sida bistår honom fortfarande. En dimma har lagt sig över Örtofta slott och forntida ting ska snart vandra det jordliga planet åter. Intet ont anandes rider en grupp ryttare under Konungens baner genom dimman mot Örtofta. De är Didriks forna lärjungar och kamrater. Med sig har de en arresteringsorder från Konung Kristian, deras vän tillika mentor Didrik ska föras med eller utan våld tillbaka till Köpenhamn. Denna brokiga skara är visserligen inte okunniga om Didriks sanna karaktär men det som väntar dem i Örtofta… är något bortom denna värld. Slaktsvinet är ett fantasy-skräck äventyr baserat på sanna historiska karaktärer och händelser. Det kan spelas med 3-5 spelare. Systemet är nerskalad friform, vilket innebär vissa regler och tärningsslag men fokus ligger på improvisation och gestaltning. Per Rolandsson har tidigare arrangerat äventyret Grannsämja på Gothcon 2015. OBS! För att du och ditt lag ska räknas som anmält behöver du först anmäla dig till arrangemanget, sedan köpa en "Lagavgift Rollspel" i vår butik. Bara lagledaren behöver köpa avgiften.

Organized by Per Rolandsson

 • Fri 16:00 - 21:00 (Fredag pass 2)

  Pre book for teams via sign up system

 • Sat 10:00 - 15:00 (Lördag pass 4)

  Pre book for teams via sign up system

 • Sat 16:00 - 21:00 (Lördag pass 5)

  Pre book for teams via sign up system

 • Sun 10:00 - 15:00 (Söndag pass 7)

  Pre book for teams via sign up system

På fel sida muren

Herr Wehinger har suttit i trettio minuter vid det lilla kafébordet med en tidning och en kopp kaffe. Då och då blickar han mot nummer 16 på andra sidan gatan. Inget ovanligt ännu. Han ska precis dricka ur det sista ur sin andra kopp när han ser en man gå ur en svart Volkswagen lite längre ner på gatan. Mannen tar fram en cigarett och en tändare. Herr Wehinger är säker, bilen stod parkerad där redan innan han anlände till caféet. De två männens blickar möts. Efter att ha lämnat betalningen på bordet lyfter herr Wehinger hatten för att indikera adjö till caféägaren och går in i en gränd alldeles intill. När han kommer ut på andra sidan saknar han sitt hatt och kappan är numera svart istället för ljusbrun. Några steg senare har han försvunnit i folkvimlet på Herschelstraße. Året är 1989 och i Västberlin försöker några Stasiagenter att stoppa CIA:s hemliga operationer att förstöra för DDR. De kapitalistiska svinen gräver tunnlar, lockar med Coca-cola och jeans och gör det mesta för att undergräva det stolta socialistiska folkets vilja. På andra sidan muren i Öst pågår demonstrationer som blir våldsammare för varje dag och varje vecka berättas om människor som dött när de försökt ta sig under eller över muren. En känsla sprider sig hos agenterna. Snart behövs de för något mer än att bara tjuvlyssna på politiker och leverera paket. Precis då dyker kontaktannonsen upp i tidningen, Gebäck behöver sina kamrater. OBS! För att du och ditt lag ska räknas som anmält behöver du först anmäla dig till arrangemanget, sedan köpa en "Lagavgift Rollspel" i vår butik. Bara lagledaren behöver köpa avgiften.

Organized by Henrik Ståhlberg

 • Fri 16:00 - 21:00 (Fredag pass 2)

  Pre book for teams via sign up system

 • Fri 22:00 - Sat 3:00 (Fredag pass 3)

  Pre book for teams via sign up system

 • Sat 16:00 - 21:00 (Lördag pass 5)

  Pre book for teams via sign up system

Professor Williams tidsmaskin

På bordet står en märklig maskin, svagt lysande i det mörka rummet. Professorn skyndar fram emot den medan du trycker ryggen mot dörren. Någon skriker utanför, en märkligt bekant röst. Sedan suger det till i magen. Du kan inte röra dig, men du ser visarna på moraklockan snurra bakåt. Det blir snabbt ljusare när solen går upp. Går upp... i väster? Du famlar efter dina tankar. De snurrar lika fort som visarna på klockan. Runt, runt, runt... Vilka är personerna bredvid dig? Vad står det på lappen på den mystiska maskinen? Vad har egentligen hänt på professor Williams herrgård? Ta reda på det och mer i mysterierollspelet Professor Williams tidsmaskin. Friform, inga förkunskaper krävs, passar bra för såväl nybörjare som vana spelare. Tar ca 3,5 timme och har en inbyggd tidsaspekt. Hinner ni ta reda på vad som är i görningen? Kan ni stoppa det? Var försiktiga och se upp, inte minst för er själva. Friform OBS! För att du och ditt lag ska räknas som anmält behöver du först anmäla dig till arrangemanget, sedan köpa en "Lagavgift Rollspel" i vår butik. Bara lagledaren behöver köpa avgiften.

Organized by Emelie Folkesson

 • Fri 10:00 - 15:00 (Fredag pass 1)

  Pre book for teams via sign up system

 • Sat 16:00 - 21:00 (Lördag pass 5)

  Pre book for teams via sign up system

Trollbabe

Join Ron Edwards for a session of his game Trollbabe, featuring horned women in a hippie blend of fairy-tale adventure, muscles, and unleashed magic. Seek, kill, learn, love, and conquer! When this game defied all conventional wisdom for the hobby, it became the spawning point for the next two decades of independent role-playing design. There’s room for three players, but more people are welcome, as this experience provides unusual spectator entertainment as well.

Organized by Ron Edwards

 • Sat 15:00 - 18:30 (Lör 15)

  Pre book for teams via sign up system

Etiketter:

Lamentations of the Flame Princess

Where did tomb-robbing, demon-summoning, guardian monsters, memorized spells, and clerical miracles come from? From the Ottoman Empire literature and legends, during the 17th and 18th centuries! That’s why Ron Edwards will play the weird fantasy of Lamentations of the Flame Princess set across that very empire in 1630, for you to see the actual cultural roots of D&D looking back at you in their most challenging form. Five players will dare – and most likely die horribly, but you won’t regret it.

Organized by Ron Edwards

 • Sat 10:00 - 14:00 (Lör 10)

  Pre book for teams via sign up system

Etiketter:

Allting är mycket osäkert, och det är just det som lugnar mig (Kutulu)

Event image

Christina såg upp mot den stjärnklara himlen. Hon höll en kopp med varm glögg mellan händerna för att värma dem i kylan. Meteorregnet var hänförande, hon visste inte mycket om rymden mer än att det oändliga och mörka fascinerade henne. Tankarna fick henne att glömma både oroligheterna i världen utanför Sverige och den kalla vinternatten. Hon kände en putt mot axeln och följde sedan sin väns finger när hon pekade ut något som skiljde sig mot resten. En stjärna vars bana var annorlunda mot de andras, och vars sken var grönaktigt och starkare. De två unga kvinnorna såg mot varandra när den försvunnit utan ett ord. Men en nyfikenhet hade vaknat hos Christina, en nyfikenhet vars låga var tvungen att få brinna ut. 1940 är en ovanligt kall vinter, världen brinner i krig och även om Sverige är neutralt är läget i grannländerna ständigt närvarande. Mitt i all oro har en mystisk meteorit fallit ner på en liten ö i Östersjön. En ung kvinna som letat efter den är försvunnen och rykten från folk i trakten talar både om spioner och mystiska skuggor på isen och en sorgsen sång i natten. Fyra personer har gett sig i väg för att med egna agendor försöka ta reda på vad som egentligen händer ute på den lilla ön. Det här är ett skräckäventyr med inspiration både från Lovecrafts mytos, men främst från andra litterära källor. Fokus ligger mer på interaktion mellan karaktärer och att utforska historien än på action och tärningsrulanden. Inga förkunskaper vare sig rollspelet Kutulu eller Lovecrafts historier. Teman i rollspelet kommer vara kyla, ensamhet och olika val. För fyra spelare. OBS! För att du och ditt lag ska räknas som anmält behöver du först anmäla dig till arrangemanget, sedan köpa en "Lagavgift Rollspel" i vår butik. Bara lagledaren behöver köpa avgiften.

Organized by Johanna Taller

 • Fri 16:00 - 21:00 (Fredag pass 2)

  Pre book for teams via sign up system

 • Fri 22:00 - Sat 3:00 (Fredag pass 3)

  Pre book for teams via sign up system

Old School-Hörnan

Med facklorna i ett krampaktigt grepp börjar ni smyga ner för den branta trappa som finns bakom dörren. Långsamt tar ni er vidare ned i djupet, ständigt lyssnandes efter oväntade ljud och tecken på annalkande fara. På väggen ser ni en underlig fresk som föreställer en av de tvehövdade basiliskerna som predikar hätskt inför en gråtande folkmassa under ett undergångsrött himlavalv. Så plötsligt hörs ett slamrande ljud när ett galler faller ner från taket bakom er och blockerar den enda vägen ut ni känner till. Vad gör ni? I Old School-Hörnan spelar vi rollspel som inspireras av hobbyns första dagar på 70-talet och de tidiga versionerna av Dungeons & Dragons. Fokus ligger på utforskande av spännande miljöer, ofta med en rejäl dos av kreativitet och nytänkande kring både regler och miljöer. Kom och utforska vidsträckt ödemark, leta efter skatter i uråldriga grottor eller ta reda på vad som döljs i mystiska tempel. Vi erbjuder spel dagtid mellan kl 10-20 med sista spelstart kl 18. Ingen föranmälan krävs, och vi står för spelledare och äventyr. Viss väntetid kan förekomma om ingen spelledare finns ledig när du dyker upp.

Organized by Christian Sahlén

 • Fri 10:00 - 20:00 (Fredag)
 • Sat 10:00 - 20:00 (Lördag)
 • Sun 10:00 - 15:00 (Söndag)
Etiketter:

Vindsjäl – En handfull hjältar

Event image

Rastlöst och spänt spejar ni mot krönet. Än så länge ser ni bara gräset som vajar och de bomullsliknande flygfröna som dansar i vinden, mot en vaniljfärgad himmel. Kanske hade ni hunnit med ännu en förberedelse? Kommer barrikaden att hålla? Det är inte första gången ni begrundar om det var ett misstag att ställa upp över huvud taget. Plötsligt skymtar ni dem. Det är dags. Den lilla bergsbyns framtid vilar på era axlar. -------------------- VINDSJÄL är ett äventyrsrollspel i en färgstark fantasyvärld som hämtar inspiration från historiska Sydamerika, Asien och Polynesien. Spelet syftar till att skapa en immersiv och spänningsfylld upplevelse – där du personifierar rollpersonen, snarare än att spela dig själv. Regelsystemets fokus ligger på frihet, kreativitet och cinematik. Vi kommer att spela ett förberett scenario inspirerat av "De sju samurajerna". Scenariot kretsar kring ett stundande anfall på en värnlös by – men handlingen är öppen och berättelsen formas av de val ni spelare gör. Ni kommer att få ett antal förberedda rollpersoner att välja mellan, men ni får själva vara med och utforma deras personligheter. Ta med dina favorit-T6:or om du vill, men allt material finns på plats. -------------------- OBS! För att du och ditt lag ska räknas som anmält behöver du först anmäla dig till arrangemanget, sedan köpa en "Lagavgift Rollspel" i vår butik. Bara lagledaren behöver köpa avgiften.

Organized by Bläckfisk Förlag

 • Fri 10:00 - 15:00 (Fredag pass 1)

  Pre book for teams via sign up system

 • Sat 16:00 - 21:00 (Lördag pass 5)

  Pre book for teams via sign up system

Indierummet

Är du sugen på att spela rollspel? Då är det bara att komma förbi Indierummet. Vårat utbud av rollspel är kraftigt varierande men majoriteten fokuserar på drama och relationer mellan rollpersonerna. Detta då Indierummet har sitt ursprung Story-now rörelsen. Så oavsett om du är nybörjare eller veteran till hobbyn så är du mer än välkommen in till oss. Rekommenderad ålder 12 och uppåt. Are you looking forward to playing roleplaygames? Then it's to take a trip to Indierummet. Our range of roleplaying is widely varied, but the majority focus on drama and relationship between the characters. This because Indierummet originates from the Story-Now the movement. So whether you are a beginner or veteran of the hobby, you are more than welcome to join us. Recommended age 12 and up.

Organized by Fredrik Sergler

 • Fri 10:00 - 23:30 (Fredag)
 • Sat 10:00 - 23:30 (Lördag)
 • Sun 10:00 - 15:00 (Söndag)
Etiketter:

Nyckelmästaren [Tenebrae]

Event image

Golan lade ifrån sig telefonen och stirrade ut genom fönstret. Den gråa vårkvällen kändes genast mörkare. Hans vän som just ringt honom ingav honom, trots obehaget kring ämnet, ett hopp. En av få personer i hans liv som trott honom. Han tog genast upp telefonen och ringde sin vän Gary. Han fingrade på sin tallit när tonerna gick fram. Äntligen, någon som trodde honom. Äntligen, någon som trodde på demonernas existens. Nyckelmästaren är den första av tre delar i en kampanj som handlar om Gossamer, en grupp utstötta vänner som förenas av deras tro på att demoner och ondska finns i världen. Tro och jakten på att finna sin plats i världen är viktiga delar i berättelsen. OBS! För att du och ditt lag ska räknas som anmält behöver du först anmäla dig till arrangemanget, sedan köpa en "Lagavgift Rollspel" i vår butik. Bara lagledaren behöver köpa avgiften.

Organized by John Jonsson

 • Fri 10:00 - 15:00 (Fredag pass 1)

  Pre book for teams via sign up system

 • Fri 16:00 - 21:00 (Fredag pass 2)

  Pre book for teams via sign up system

 • Sat 10:00 - 15:00 (Lördag pass 4)

  Pre book for teams via sign up system

Still Waters (Call of Cthulhu)

Event image

Den ensamma perronglampan hänger och svänger i det varma kvällsmörkrets lätta regn, någonstans i Louisiana, år 1924. - Hallå! Någon där...? Still Waters är ett äventyr där man tar sig an ett enkelt reseuppdrag från Miskatonic-universitetet i Arkham ner till södern i Staterna. En samling värdefulla artefakter ska hämtas upp som donerats av en samlare av historiska föremål. Dottern till samlaren är en gammal bekant till en av de som reser ner, så det kan också att vara ett slags återförening som stundar. Vad kan gå fel? Antal spelare per lag: 3-5 Antal lag/spelare per spelpass: 1/3-5 Regelverk: En blandning av Call of Cthulhu 6:e och 7:e utgåvorna Spelare bör ha vuxen ålder (18 år +) och helst ha spelat minst ett rollspel förut. OBS! För att du och ditt lag ska räknas som anmält behöver du först anmäla dig till arrangemanget, sedan köpa en "Lagavgift Rollspel" i vår butik. Bara lagledaren behöver köpa avgiften.

Organized by Erik Brickman

 • Fri 10:00 - 15:00 (Fredag pass 1)

  Pre book for teams via sign up system

 • Sat 16:00 - 21:00 (Lördag pass 5)

  Pre book for teams via sign up system

The Beregszaszi Method -.A Fantasy Roleplay with Dragons & Epicness

Event image

Pull up a chair and let’s play because this tabletop roleplay adventure is all about having fun instead of memorising ten-thousand rules. Throw yourself into a fantasy sandbox adventure where you create the story. Oh, and you will meet dragons and castles! I have designed this game system for simplicity and fun so it can support my corporate teambuilding workshops where people might have never heard about roleplaying games before. Expect to create characters in less than 30 minutes, then play together for about 2-3 hours in a fantasy setting. PRACTICALITIES: -Game time is around 3-4 hours -The game is in English and it is for up to 5 participants. -Age limit: 20 years -Feel free to bring your favourite D6-s In this one-off adventure anything can happen, but what happens is usually spectacular, imaginative and fun! Sign up THE GAME MASTER Viktor Beregszaszi - Imagination facilitator who specializes in supporting organisations develop their creative potential and group collaboration through playful teambuilding trainings. Read more on: https://innovationhaven.com/ OBS! För att du och ditt lag ska räknas som anmält behöver du först anmäla dig till arrangemanget, sedan köpa en "Lagavgift Rollspel" i vår butik. Bara lagledaren behöver köpa avgiften.

Organized by Viktor Beregszaszi

 • Sat 16:00 - 21:00 (Lördag pass 5)

  Pre book for teams via sign up system

Eon - En påsknattsdröm

Välkomna till Lansteatern i Daval! En plats stadd i kaos, där premiären om en vecka hotas från än det ena, än det andra hållet. Blir renoveringarna färdiga i tid? Kommer kyrkan censurera manuset? Håller skådespelarna sams med den vilda regissören? Köper den konkurrerande teatern över det stora namnet? En påsknattsdröm är ett otypiskt scenario för Eon. Hela handlingen äger rum på en teater i det Jargiska imperiets huvudstad, och rollpersonerna är skådespelare, musiker och annat som hör teatern till. Scenariot är skrivet i en öppen struktur, där rollpersonerna försöker få ordning på teaterns tillvaro innan premiären och deras val är vad som styr handlingen. Fokus ligger på karaktär och drama, snarare än hjältedåd och vildmarksäventyr. En excentrisk dramakomedi i teatermiljö för fyra till fem spelare. OBS! För att du och ditt lag ska räknas som anmält behöver du först anmäla dig till arrangemanget, sedan köpa en "Lagavgift Rollspel" i vår butik. Bara lagledaren behöver köpa avgiften.

Organized by Pontus Kjellberg

 • Fri 16:00 - 21:00 (Fredag pass 2)

  Pre book for teams via sign up system

 • Sun 10:00 - 15:00 (Söndag pass 7)

  Pre book for teams via sign up system

Figurinernas kult

Du minns inte vem eller vad du är. Väggarna omkring dig pryds av inristningar från en svunnen tid. I samma rum sitter det några andra, de verkar lika förvirrade som du. Du kan känna en yttre kraft som försöker styra dina steg. Det är upp till dig och dina... vänner? att ta reda på vad som pågår och kanske hur man tar sig ut. Detta är ett scenariorollspel med sparsamt tärningsrullande. Scenariot börjar med att samtliga karaktärer har minnesluckor, att man reder ut vad som hänt tidigare, och löser de pussel som uppstår utefter vägen. Eftersom mysteriet är en del av spelet utelämnas det ur beskrivningen här. Speltid ca 3 timmar. OBS! För att du och ditt lag ska räknas som anmält behöver du först anmäla dig till arrangemanget, sedan köpa en "Lagavgift Rollspel" i vår butik. Bara lagledaren behöver köpa avgiften.

Organized by Cecilia Kjellman

 • Fri 16:00 - 21:00 (Fredag pass 2)

  Pre book for teams via sign up system

 • Sat 10:00 - 15:00 (Lördag pass 4)

  Pre book for teams via sign up system

Neotech Edge - Isola

Event image

I tre dagar har upploppet rasat. Tre dagar sedan ni iscensatte er operation mot Europas mest ryktbara fängelseplex. Ni är AN0N och ert mål är fritagningen av Europeiska Federationens samvetsfånge nummer ett. Något gick snart väldigt fel. Vid ert intrång i säkerhetssystemen låstes otaliga celldörrar upp och de intagna släpptes ut. Er kontakt med utsidan är bruten och ni är fast härinne, omgivna av en stegrande våldsspiral mellan flik och fångar. Era omsorgsfulla förberedelser har vid det här laget ersatts av desperation. I Isola tar du rollen som en av medlemmarna i en AN0N-cell. Ni har tagit er innanför fängelseplexet Castellinas murar på den italienska ön Elba. Att ta sig ut igen kommer att kräva ert yttersta. Samtidigt vet ni inte längre vem det går att lita på. Lojaliteter och övertygelser sätts på prov. Året är 2070 och Isola utspelar sig i det nyutgivna rollspelet Neotech Edges värld. En cyberpunkvärld präglad av miljöförstörelse, ny teknologi, nya politiska rörelser och en dragkamp mellan stat, megakorp och individ. AN0N ställer sig odelat på individens sida. Det vill säga när de inte är upptagna med att debattera artilekternas gudomlighet eller när singulariteten mellan människa och maskin infaller. OBS! För att du och ditt lag ska räknas som anmält behöver du först anmäla dig till arrangemanget, sedan köpa en "Lagavgift Rollspel" i vår butik. Bara lagledaren behöver köpa avgiften.

Organized by Björn Jacobsen

 • Fri 16:00 - 21:00 (Fredag pass 2)

  Pre book for teams via sign up system

 • Fri 22:00 - Sat 3:00 (Fredag pass 3)

  Pre book for teams via sign up system

 • Sat 16:00 - 21:00 (Lördag pass 5)

  Pre book for teams via sign up system

 • Sat 22:00 - Sun 3:00 (Lördag pass 6)

  Pre book for teams via sign up system

I was Dracula's Mistress

The Politics of flesh are the roots of Power I was Dracula's Mistress är ett spelledarlöst rollspel som handlar om en grupp kvinnliga vampyrer som försöker göra sig fria från sin destruktiva älskare Dracula. Spelet behandlar frågor om samtycke, frigörelse och makt i sexuella relationer ur ett feministiskt perspektiv. Systemet är särskilt skrivet för att fånga hur makten skiftar mellan älskare när de finner närhet hos varandra och när svek kommer dem emellan. Arrangemanget har tidigare gått under namnet "Dracula was a Woman". I was Dracula's Mistress is a GM-less roleplaying game about a group of female vampires who are trying to break free from their abusive lover Dracula. The game deals with issues of consent, liberation and power in sexual relationships from a feminist perspective. The system is written to capture how power shifts as lovers find closeness with each other and when betrayal breaks them apart. This event has been run previously as "Dracula was a Woman". OBS! För att du och ditt lag ska räknas som anmält behöver du först anmäla dig till arrangemanget, sedan köpa en "Lagavgift Rollspel" i vår butik. Bara lagledaren behöver köpa avgiften.

Organized by Frans Witting

 • Fri 16:00 - 21:00 (Fredag pass 2)

  Pre book for teams via sign up system

 • Sat 10:00 - 15:00 (Lördag pass 4)

  Pre book for teams via sign up system

Winter Hills: In the Dark

Gilbert Shanks, vän till vissa och släkting till andra, har bjudit in karaktärerna till sitt hem i det avlägsna Winter Hills i norra Alaska. Varför den rika gamla kufen ville träffas var inte helt klart men då han bjöd på kost och logi samt förlorad arbetsinkomst fanns det få skäl att tacka nej. För vissa handlade det om att träffa en gammal bekant, medan det för andra var för att hamna på hans goda sida inför arvet då han nog dör snart. Karaktärerna anländer alla till den lilla kuststaden Winetka i Alaska där de ska möta Gilbert. Då karaktärerna kliver i land börjar de dock ana att allt inte är okej i staden. Barn har försvunnit spårlöst och kanske är karaktärernas ankomst en del av något större? Vad är det för rysliga äventyr som väntar karaktärerna i Winter Hills? Det får du veta om du anmäler dig till årets Bortom-scenario. Winter Hills: In the Dark är en klassisk skräckberättelse med rysligheter såväl som kusligheter i en avlägsen del i norra Alaska. Helt isolerade från omvärlden tvingas karaktärerna ställas inför mänskliga såväl som omänskliga fasor. OBS! För att du och ditt lag ska räknas som anmält behöver du först anmäla dig till arrangemanget, sedan köpa en "Lagavgift Rollspel" i vår butik. Bara lagledaren behöver köpa avgiften. Regelverk: Bortom 2.0 Antal spelare per lag: 3-5 Antal lag/spelare per spelpass: 4 Spelpass: Pass 2, pass 5, pass 7

Organized by Robert Jonsson

 • Fri 16:00 - 21:00 (Fredag pass 2)

  Pre book for teams via sign up system

 • Sat 16:00 - 21:00 (Lördag pass 5)

  Pre book for teams via sign up system

 • Sun 10:00 - 15:00 (Söndag pass 7)

  Pre book for teams via sign up system

Skrômt – Synden från Amerika

Hungern tär och river. Hela hans kropp tycks vråla efter kött. Efteråt kommer skammen. Han ser på kvarlevorna han lämnat efter sig. Blodiga köttslamsor och sönderrivna kläder. Snön har färgats röd av blodet. Lusten har lagt sig – för stunden. Men han vet att det bara är en tidsfråga innan den återvänder. Och det finns ingenting han kan göra åt det. Skrômt är ett skräckrollspel med fokus på relationer och folktro. Spelet kickstartades under sommaren 2019 och har release nu under GothCon XLIV. I Synden från Amerika tar spelarna rollen som fyra syskon som arbetar på ett familjeägt skrotupplag. Deras liv ställs på ända när släktens mörka historia kommer ikapp dem, och de ställs öga mot öga med de fruktansvärda hemligheter som släkten döljer. Scenariot är särskilt passande för dig som gillar relationsspel och drama, med inslag av skräck och tuffa beslut. Scenariot innehåller grafiska skildringar av våld och skador och är inte lämpligt för barn. OBS! För att du och ditt lag ska räknas som anmält behöver du först anmäla dig till arrangemanget, sedan köpa en "Lagavgift Rollspel" i vår butik. Bara lagledaren behöver köpa avgiften.

Organized by Kristoffer Warnberg

 • Fri 16:00 - 21:00 (Fredag pass 2)

  Pre book for teams via sign up system

 • Sat 10:00 - 15:00 (Lpördag pass 4)

  Pre book for teams via sign up system

KULT: Divinity Lost - Livets mirakel

Event image

Det vankas juletider i Stockholm och frosten har huvudstaden i ett fast grepp. År 1988 har varit ett bra år för många. Ekonomin går bra, supermakterna ser ut att förbättra sina relationer och äntligen verkar det som om man gripit Palmes mördare. På ett sjukhus i förorten har fyra familjer samlats. Men förlossningarna som borde resulterat i lycka har istället orsakat stress och oro. Fyra nyblivna pappor stryker runt i korridorer och väntrum. Det dricks beskt pulverkaffe och askkopparna fylls i rökrummet. Deras för tidigt födda barn svävar mellan liv och död. Läkarna är förvirrade, någonting är fel med barnen, något som de inte förstår eller sett förut. Livets mirakel är ett äventyr till rollspelet KULT - Divinity Lost, men inga förkunskaper krävs. Det finns upp till fyra rollpersoner, specialskrivna till äventyret. OBS! För att du och ditt lag ska räknas som anmält behöver du först anmäla dig till arrangemanget, sedan köpa en "Lagavgift Rollspel" i vår butik. Bara lagledaren behöver köpa avgiften.

Organized by Benny Stenvall

 • Fri 10:00 - 15:00 (Fredag pass 1)

  Pre book for teams via sign up system

Call of Cthulhu Sverige – Den gula filmen

Event image

1920 slår Filmstaden i Råsunda upp sina portar till vad som kommer att bli navet för den svenska filmindustrin, som snart blir en av de största i världen. 1926 pågår just en storskalig och mycket hemlighetsfull produktion i Drömfabriken, med arbetsnamnet "Den gula filmen". Filmen är hjärtebarnet till huvudrollsinnehaverskan Lily Marten, som också varit med och utvecklat en unik teknik för att återge färg på vita duken. Men på inspelningens sista dag sker något mystiskt och oförklarligt och snart är det upp till er att försöka lista ut vad som faktiskt har hänt… Den gula filmen är ett äventyr skrivet av de mycket hyllade författarna Gabrielle de Bourg (Ur Varselklotet, Kutulu), Gunilla Jonsson och Michael Petersén (KULT, Mutant) till Call of Cthulhu Sverige. Call of Cthulhu Sverige är en svensk utgåva av Call of Cthulhu som utspelar sig i norden på 1920-talet, utgivet av Eloso förlag. OBS! För att du och ditt lag ska räknas som anmält behöver du först anmäla dig till arrangemanget, sedan köpa en "Lagavgift Rollspel" i vår butik. Bara lagledaren behöver köpa avgiften.

Organized by Gabrielle de Bourg Michael Petersen Gunilla Jonsson

 • Fri 10:00 - 15:00 (Fredag pass 1)

  Pre book for teams via sign up system

 • Fri 16:00 - 21:00 (Fredag pass 2)

  Pre book for teams via sign up system

 • Sat 10:00 - 15:00 (Lördag pass 4)

  Pre book for teams via sign up system

 • Sat 16:00 - 21:00 (Lördag pass 5)

  Pre book for teams via sign up system

Den Röda Änkan (Western)

Event image

Clare Carmody grimaserade av smärta, ryggen bråkade ännu sedan fallet från Widow’s Bluff. När bröderna Skelton attackerade hennes hem överlevde hon mot alla odds, efter att ha fallit drygt 20 meter ner i floden efter att ha blivit skjuten. En del sade att hon haft tur, änglavakt. Hon spottar vid blotta tanken. Vad är det för änglar som tvingar dig att leva vidare efter att ha sett dina barn och din man mördas? Liam och Meghan var hennes änglar, Duane försökte vara en hjälte. De förbannade Skeltonbröderna ska få betala för de blodiga morden. Clare har samlat folk hon litar på omkring sig för att utkräva hämnd. Barndomsvänner, släktingar och vänner. Prisjägare, lagmän och spejare. De ska inte kunna känna sig trygga någonstans. Den Röda Änkan är ett fartfyllt äventyr i Colorado. Här blandas ett mörkt hämndmotiv med skuggor från Sand Creek Massakern, paleontologer på jakt efter dinosaurier, fängelser, prisjägare, laglösa och mycket mer. Det är ett interaktivt äventyr där spelarnas val påverkar vilka scener de får uppleva, men alla vägar leder till någon form av uppgörelse. Regelverket är Western IV, men inga förkunskaper krävs. Det ingår 6 förkonstruerade rollpersoner. Tove & Anders Gillbring har skrivit äventyret som Lukas Thelin har illustrerat.

Organized by Anders Gillbring

 • Fri 10:00 - 15:00 (Fredag pass 1)

  Pre book for teams via sign up system

 • Fri 16:00 - 21:00 (Fredag pass 2)

  Pre book for teams via sign up system

 • Sat 10:00 - 15:00 (Lördag pass 4)

  Pre book for teams via sign up system

 • Sat 16:00 - 21:00 (Lördag pass 5)

  Pre book for teams via sign up system

 • Sun 10:00 - 15:00 (Söndag pass 7)

  Pre book for teams via sign up system