Megagame

Megagame - Urban Nightmare

Event image

Många, om inte de flesta, zombiebaserade spel är centrerade kring små grupper av överlevande och deras interaktioner.
I den vanliga berättelsen har myndigheterna blivit överväldigade och är i stort sett frånvarande –
lag och ordning har försvunnit och ingen organiserad ledning finns kvar.

Hur blev det så här? Vad höll myndigheterna faktiskt på med när allt började?

I början kanske du misstänker att du redan kan den bästa lösningen – det handlar väl bara om att skjuta zombies? Men i Urban Nightmare representerar spelarna politiker och ledare och de måste ta hänsyn till demografi, ekonomi och politisk sammansättning av den fiktiva staten och städerna inom den för att ta reda på vad de ska göra för allas bästa.

Spelet är gratis men kräver biljett till GothCon.

Organized by Gothenburg Megagames

 • Sat 10:00 - 16:00
  Place:
  • ISGR 304
Etiketter:

Kampen om Aureliusstjärnorna - Ett Warhammer 40 000 Megagame

Stjärnor kommer dö, planeter brinna och mänskligheten kommer stå på gränsen till ett öde värre än döden! Välkommen till ett megagame i Warhammer 40 000 universat med tio bräden fyllda med enorma flottor, hemliga agenter, politiska konflikter och en evig strid mellan såväl kejsarrikets centralmakt som ett antal planeter bundna av uråldriga konflikter. Det här är allt du behöver i ditt liv.

Spelare spelar i lag där de framförallt spelar en planet styre och berättar gemensamt en historia under sex timmars non-stop spelande. Fokus ligger på samberättande och att ha roligt, de taktiska manövrarna och hårda reglerna från Warhammer är inte det centrala. Du behöver inte heller ha en särskilt djup förståelse för universat (men det kanske gör det lite roligare för vissa).
Kom och skriv Aureliusstjärnornas historia.

FAQ:

Är det här Warhammer 40 000?
Det utspelar sig i Warhammer 40 000 världen men vi använder INTE några gängse system eller något i den stilen. Vi spelar inte för att vinna eller dylikt, och du behöver inte kunna något innan vare sig i termer av lore eller system.

Behöver jag några modeller?
Nej! Det här är inte Warhammer på något sätt som du känner det. Modeller och annat fixas av oss.

Behöver jag lära mig några regler?
Regler, mm. kommer allteftersom med ett större utskick.

Behöver jag ett lag?
Om du inte har ett lag (notera det när du anmäler dig!) så kommer du sättas i ett. Ett lag är vanligtvis fyra spelare men några är på sex-sju.

Vad ska vi egentligen göra?
Spelare spelar generellt i lag om fyra. I varje lag finns det en amiral som flyttar flottor över ett tiotal bräden representerande stjärnsystem, en roll som passar spelare som gillar taktiska manövrar (och att göra rymdstridsljud). Det finns en diplomat som sitter i ett slags parlamentariskt möte, något som passar de som gillar politik. Det finns en agent som sysslar med covert ops, social deduktion mot andra agenter, hemliga uppdrag - allt som du kan läsa om i en typisk 40k novell. Slutligen så har varje lag en ledare som håller ihop sitt lag och fokuserar med andra ledare på samberättande rollspel och drama.

Hur ser spel ut då?
Vi spelar i rundor nonstop utan pauser. Om du inte är på plats eller klar så missar du din tur. Först börjar vi med tio minuter lagtid, därefter är det 15 minuter action time där alla spelare i ett lag splittras och går till olika delar av spelet med olika system och interaktioner. Vi har försökt skapa utrymme för mycket olika typer av spelare.

Organized by Björn Karlsson

 • Fri 10:00 - 17:00
  Place:
  • ISGR 304

  Pre book via sign up system

Etiketter: