Dropin

SEA BATTLE TROPHY

Regelverk: KLART SKEPP 08.1 Förkunskapskrav: Inga Hornblower fick sin egen serie av böcker för sina hjältedåd. I Sea Battle Trophy har du huvudrollen. Du har chansen att skriva historien, föra befälet över ditt skepp och strida mot fienden. Sätt segel, avfyra dina bredsidor och borda fienden. Skriv historia nu på Gothcon!!! Beskrivning: I Sea Battle Trophy använder vi oss av reglerna Klart skepp. Inga förkunskaper krävs, kunniga fartygschefer finns på plats. Sjöslagen utspelar sig under perioden 1756-1815, med seglande örlogsskepp. Droppa in och ta befälet över ditt skepp, kanske till och med ingå i en eskader och möt fienden

Organized by Johan Sundberg

 • Fri 10:00 - Sat 2:00 (Fredag)
Etiketter:

Marvel Crisis Protocol prova på

Regelverk: Marvel crisis protocol Förkunskapskrav: Nyfikenhet, social och kunna rulla tärning. Ingress: Superhjältar och skurkar från Marvel som kämpar om olika katastrofer. Du kontrollerar en handfull karaktärer som kan allt mellan interagera med terrängen eller olika objektiv. Ett strategiskt Figurspel med full fart och massa serietidningskaraktär! Beskrivning: Tänk dig kunna kontrollera Hulken när han kastar Spindelmannen över ett hus? Eller krossar en bil på Ultron! Du kanske har drömt om att få kontrollera Red Skull och besegra Captain Amerika! Ett spel med flera karaktärer från Marvel som strider mot varandra i olika team för att ta kontroll av katastrofer som sker! Strategifullt actionpackat spel med mycket förstörelse och tärningsrullande.

Organized by Ti Tell

 • Fri 10:00 - 21:00 (Fredag)
 • Sat 10:00 - 21:00 (Lördag)
Etiketter:

Mikro modernt

Förkunskapskrav: Inga Någon kontemporär konflikt simuleras med tanks och politik. Med dagens världsledare är de lätta att hitta. Vettigt att mejla mig för att säkra en plats. johnhelmfri at gmail.com

Organized by John Helmfridsson

 • Fri 10:00 - 15:00 (Pass 1)
 • Fri 16:00 - 21:00 (Pass 2)
Etiketter:

Station Solitude IV is not responding.

Regelverk: Alien Rpg anpassat för figurspel Förkunskapskrav: Inga Ingress: Station Solitude IV svarar inte... På en avlägsen koloni I Gamma Nocturnes systemet på planeten KG-109 Campbell´s Despair har en av forskningsstationerna slutat svara på anrop. Detta är händelserna som följer efter att en räddningsstyrka från en närliggande station skickats dit för att undersöka situationen... Beskrivning: Ett spel där varje spelare kontrollerar en karaktär och eventuellt några underlydande för att samarbeta med eller motarbeta de andra spelarna i lösandet av situationen. Systemet är en modifierad variant av reglerna i Alien RPG. Utforska omgivningen ta reda på vad som hänt och vad som pågår nu. Överlev och främja just din karaktärs agenda.

Organized by Anders Stafberg

 • Fri 10:00 - 15:00 (Fredag pass 1)
 • Fri 16:00 - 21:00 (Fredag pass 2)
 • Sat 10:00 - 15:00 (Lördag pass 1)
 • Sat 16:00 - 21:00 (Lördag pass 2)
Etiketter:

Predator: Jungle Bash

Event image

Testa dina överlevnadsinstinkter och mät dig emot tuffa motståndare i den tropiska djungeln. Endast en sann krigare kommer ut ur djungeln med livet i behåll! Ta kontroll över en av de mest kända legosoldatstrupperna ur mannaminne, eller kontrollera den enskilt dödligaste varelse som någonsin satt sin fot på jorden! Men se upp för guerillan som samtidigt verkar i området! Detta är ett arrangemang som använder reglerna till AvP: Unleashed. Det finns inga pass utan har vi två spelare så kör vi om det är ledigt.

Organized by Christoffer Hansson

  Etiketter:

  Orbital Conflict Prova På

  Förkunskapskrav: Spelet är på engelska. Steel Cave Studio presenterar Orbital Conflict! Efter lång väntan så kan vi äntligen meddela att det efterlängtade sci-fi kortspelet är upptryckt och klart. Kom, prova på och säkra din kopia av den första upplagan. Orbital Conflict att ett strategiskt kortspel där varje spelare konstruerar varsin rymdstation utifrån moduler. Montera ihop solpaneler, habitat, teleskop, kärnreaktorer och mycket mer. Vinn extra poäng genom att locka till dig investerare men beakta dina motståndare, för i den senaste rymdkapplöpningen så är konflikt oundvikligt! Försvara dig med kanoner, sköldar och tjockt pansar eller gå till offensiven med missiler, kanoner och hela asteroider. I Orbital Conflict så måste du planera hur du ska använda dina kort, ska de spelas ner till stationen eller hållas på handen för att användas senare. Varje kort har regler som triggas när de kastar eller ligger aktiva i stationen såväl som att de har produktion och krav som måste uppfyllas. Vilka moduler ska kombineras med vilka och i vilken ordning? Kommer din station vara ett kompakt ogenomträngligt fort av stål eller en mångsidig, komplicerad kedja som vinner varje investerare? Möjligheterna är enorma! Kom och prova på spelet på fredag! Om du vill går det bra att skriva upp sig för turneringen som är på lördag!

  Organized by Filip Stjernberg

   Etiketter:

   Orbital Conflict Turnering

   Event image

   Förkunskapskrav: Spelet är på engelska. Steel Cave Studio presenterar Orbital Conflict! Efter lång väntan så kan vi äntligen meddela att det efterlängtade sci-fi kortspelet är upptryckt och klart. Kom, prova på och säkra din kopia av den första upplagan. Orbital Conflict att ett strategiskt kortspel där varje spelare konstruerar varsin rymdstation utifrån moduler. Montera ihop solpaneler, habitat, teleskop, kärnreaktorer och mycket mer. Vinn extra poäng genom att locka till dig investerare men beakta dina motståndare, för i den senaste rymdkapplöpningen så är konflikt oundvikligt! Försvara dig med kanoner, sköldar och tjockt pansar eller gå till offensiven med missiler, kanoner och hela asteroider. I Orbital Conflict så måste du planera hur du ska använda dina kort, ska de spelas ner till stationen eller hållas på handen för att användas senare. Varje kort har regler som triggas när de kastar eller ligger aktiva i stationen såväl som att de har produktion och krav som måste uppfyllas. Vilka moduler ska kombineras med vilka och i vilken ordning? Kommer din station vara ett kompakt ogenomträngligt fort av stål eller en mångsidig, komplicerad kedja som vinner varje investerare? Möjligheterna är enorma! Anmäl till turneringen eller kom och testa på spelet!

   Organized by Filip Stjernberg

   • Sat 10:00 - 21:00 (Turnering Lördag)

    Pre book via sign up system

   Etiketter:

   F28: War Always Changes

   Regelverk: F28: War Always Changes Förkunskapskrav: Inga F28 är ett indie-figurspel för 28mm-skala som klarar både "rollspelsliknande" narrativt spel tillsammans mot spelledare, skärmytslingar och större slag med fordon, flyg et al. På GothCon finns tillfälle att testa spelet; inga förkunskaper behövs och vi har alla figurer som behövs (vill du så får du så klart gärna spela med dina egna). Dyk upp när du vill, ett grundläggande parti tar bara 30 minuter inklusive regelgenomgång.

   Organized by Karl Bergström

   • Fri 10:00 - 21:00 (Fredag)
   • Sat 10:00 - 21:00 (Lördag)
   • Sun 10:00 - 15:00 (Söndag)
   Etiketter:

   Sails of Glory

   Förkunskapskrav: Inga Ingress: Får doften av krutrök, tjärade tampar och virke att vilja borda ett fientligt fartyg? Beskrivning: Sjöslag i napoleontid.

   Organized by Lars Törnfeldt

   • Sat 10:00 - 21:00 (Lördag)
   Etiketter:

   Wings of Glory

   Kommer snart

   Organized by Lars Törnfeldt

   • Fri 10:00 - 21:00 (Fredag)
   • Sat 10:00 - 21:00 (Lördag)
   • Sun 10:00 - 15:00 (Söndag)
   Etiketter:

   Battlestar Galactica Starship Miniatures Battle

   Förkunskapskrav: Inga Ingress: Gillar du tv-serien? Gillar du att spela? Kom då och flyg en Viper mot Cylonerna! Beskrivning: Figurspel där man kör vipers mot cylon raiders. Snabbt och lätt spel.

   Organized by Lars Törnfeldt

   • Fri 10:00 - 21:00 (Fredag)
   • Sat 10:00 - 21:00 (Lördag)
   • Sun 10:00 - 15:00 (Söndag)
   Etiketter:

   Tripods & Triplanes

   Förkunskapskrav: Inga Ingress: Första Världskriget slutade inte med fred 1918 utan med starten av det Första Världarnas Krig 1918 när marsianerna landade på slagfälten. Beskrivning: Systemet är samma som Wings of Glory WW1 fast med extra marsianer.

   Organized by Lars Tornfeldt

   • Fri 10:00 - 21:00 (Fredag)
   • Sat 10:00 - 21:00 (Lördag)
   Etiketter:

   Old School-Hörnan

   Med facklorna i ett krampaktigt grepp börjar ni smyga ner för den branta trappa som finns bakom dörren. Långsamt tar ni er vidare ned i djupet, ständigt lyssnandes efter oväntade ljud och tecken på annalkande fara. På väggen ser ni en underlig fresk som föreställer en av de tvehövdade basiliskerna som predikar hätskt inför en gråtande folkmassa under ett undergångsrött himlavalv. Så plötsligt hörs ett slamrande ljud när ett galler faller ner från taket bakom er och blockerar den enda vägen ut ni känner till. Vad gör ni? I Old School-Hörnan spelar vi rollspel som inspireras av hobbyns första dagar på 70-talet och de tidiga versionerna av Dungeons & Dragons. Fokus ligger på utforskande av spännande miljöer, ofta med en rejäl dos av kreativitet och nytänkande kring både regler och miljöer. Kom och utforska vidsträckt ödemark, leta efter skatter i uråldriga grottor eller ta reda på vad som döljs i mystiska tempel. Vi erbjuder spel dagtid mellan kl 10-20 med sista spelstart kl 18. Ingen föranmälan krävs, och vi står för spelledare och äventyr. Viss väntetid kan förekomma om ingen spelledare finns ledig när du dyker upp.

   Organized by Christian Sahlén

   • Fri 10:00 - 20:00 (Fredag)
   • Sat 10:00 - 20:00 (Lördag)
   • Sun 10:00 - 15:00 (Söndag)
   Etiketter:

   Indierummet

   Är du sugen på att spela rollspel? Då är det bara att komma förbi Indierummet. Vårat utbud av rollspel är kraftigt varierande men majoriteten fokuserar på drama och relationer mellan rollpersonerna. Detta då Indierummet har sitt ursprung Story-now rörelsen. Så oavsett om du är nybörjare eller veteran till hobbyn så är du mer än välkommen in till oss. Rekommenderad ålder 12 och uppåt. Are you looking forward to playing roleplaygames? Then it's to take a trip to Indierummet. Our range of roleplaying is widely varied, but the majority focus on drama and relationship between the characters. This because Indierummet originates from the Story-Now the movement. So whether you are a beginner or veteran of the hobby, you are more than welcome to join us. Recommended age 12 and up.

   Organized by Fredrik Sergler

   • Fri 10:00 - 23:30 (Fredag)
   • Sat 10:00 - 23:30 (Lördag)
   • Sun 10:00 - 15:00 (Söndag)
   Etiketter:

   Dust 1947 Big Battle

   Regelverk: Dust 1947 Förkunskapskrav: Inga Ingress: The year is 1947. The war that started eight years ago isn’t over! Dust 1947 är ett figurspel, som fortsätter efter att 2:a världskriget har tagit slut. Tyskarna har experimenterat med både människor och apor, Zombies och gorillor har setts på slagfälten men under senare tid har även Cthulhu dykt upp. Beskrivning: Vi kommer köra flera stora bataljer under lördagkvällen och söndag förmiddag med 2,3 eller kanske 4 spelare per sida. Varje spelare är general för en 100 poängs armé (finns att låna eller så tar du med dina egna figurer). Inget krav på att du ska vara expert på spelet, men om du aldrig spelat förut så ska du ha varit med på ett av våra demospel så du kan grunderna.

   Organized by Mauritz Ryding

   • Sat 15:00 - Sun 1:00 (Lördag)
   • Sun 10:00 - 15:00 (Söndag)
   Etiketter:

   Yggdrasils figurspelsrum

   Regelverk: Blandat Förkunskapskrav: Inga Ingress: Kom till Yggdrasils figurspelsrum och testa på olika figurspel Beskrivning: Yggdrasil förevisar traditionsenligt ett utbud av olika figurspel som det går att komma och testa på. Oftast kommer det funka med drop-in vid något arrangemang, men vill man spela något speciellt så kan det vara kö. Vilka spel som kommer spelas avslöjas närmare GothCon, men räkna med att det kommer finnas något med krigstema, samt lite annat blandat, vare sig det är pirater, superhjältar eller skattletande trollkarlar.

   Organized by Jonas Bjärnstedt

   • Fri 10:00 - 21:00 (Fredag)
   • Sat 10:00 - 21:00 (Lördag)
   • Sun 10:00 - 15:00 (Söndag)
   Etiketter:

   Dust 1947 Demo

   Regelverk: Dust 1947 Förkunskapskrav: Inga Ingress: The year is 1947. The war that started eight years ago isn’t over! Dust 1947 är ett figurspel, som fortsätter efter att 2:a världskriget har tagit slut. Tyskarna har experimenterat med både människor och apor, Zombies och gorillor har setts på slagfälten men under senare tid har även Cthulhu dykt upp. Beskrivning: Spelet är poängbaserat och spelas antingen på ett rutsystem eller som tabletop. Vi kör demo löpande under fredag och lördag, det kommer finnas olika arméer att testa. Det kommer även finnas möjlighet att testa ett riktigt slag med 100 poängs arméer, lånade av oss eller så tar du med din egen.

   Organized by Carl Dickfelt

   • Fri 10:00 - 21:00 (Fredag)
   Etiketter:

   Wings of Glory WW2

   Förkunskapskrav: Inga Ingress: "Fortis 2 på mitt kommando bryt vänster. 3,2,1 Bryt Vänster." Tom Hardy som Fortis 1 i filmen Dunkirk. Beskrivning: Luftstrider i andra världskriget kom och prova på.

   Organized by Lars Törnfeldt

   • Fri 10:00 - 21:00 (Fredag)
   • Sat 10:00 - 21:00 (Lördag)
   • Sun 10:00 - 15:00 (Söndag)
   Etiketter:

   Operation Ruf Part 1

   The Donbas was the second territorial conflict – following the annexion of Crimea – to affect Ukraine after the downfall of President Viktor Yanukovych on 21 February 2014 in the course of the Euromaidan. The War in Donbass escalated into an armed conflict in the Donbass region of Ukraine. From the beginning of March protests by Russian-backed anti-government groups took place in the Donetsk and Luhansk oblasts of Ukraine, commonly collectively called the "Donbass". . Theese were part of a wider group of concurrent pro-Russian protests across southern and eastern Ukraine and , escalated into an armed conflict between the separatist forces of the self-declared Donetsk and Luhansk People's Republics (DPR and LPR respectively), and the Ukrainian government In the Donetsk People's Republic, from May 2014 until a change of the top leadership in August 2014. According to the Ukrainian government, at the height of the conflict in mid-2014, Russian paramilitaries were reported to make up between 15% to 80% of the combatants.

   Organized by Birger Hanning

   • Fri 14:00 - Sun 3:00 (Löpande pass)

   Rost&Röta

   Regelverk: Rost&Röta Förkunskapskrav: Inga Ingress: Det sägs att MalMön var en monstruös torskhona som med sin kluckande sång lockade kust-sjåsare och annat sjöfolk ner i djupet fast några hävdar att det var namnet på bosättningen som var där förr. I närheten ligger gott om små bosättningar och några av dem verkar ha det gött. Kanske lite för gött. Det är nog dags att omdistribuera resurserna lite... Anfallet sker i gryningen! ------------------------------------ I kåkstaden vid Öresumps strand vaknade DeWalt och de andra av ett brak när en bil dragandes en gul husvagn körde ner stängslet bredvid porten. Detta skulle bli en mycket dålig dag... Beskrivning: Rost&Röta är ett narrativt figurspel där fokus ligger på att tillsammans komma fram till vad olika händelser innebär. allt kan hända och gör det oftare än någon kan hoppas på. Vi arrangerar ett kortare introduktionsscenario och ett större spel som löper parallellt och anpassas efter spelarnas intressen.

   Organized by Thomas Widgren

   • Fri 10:00 - 23:00 (Fredag)
   • Sat 10:00 - 23:00 (Lördag)

   Hjärnor

   Regelverk: Hjärnor Förkunskapskrav: Inga Hamlets skall ekade mellan husväggarna och zombien hasade framåt mot den stora fläckiga hunden. Deras dreglande käftar var bara decimeter från varandra när en skarp knall hördes och zombiens huvud exploderade i en kaskad av blod och hjärnsubstans. Rigmor sänkte hagelgeväret med de rykande piporna. Människans bästa vän och den gamla gumman fortsatte nerför den smala bakgatan i Möllinge. 1995 kom zombierna till den lilla staden Möllinge och efter det varianter längre sig likt. Ingen brydde sig längre om att det röstats ja till EU eller vilken låt med Ace of Base solvarm bäst på diskotekets dansgolv. Livet handlade helt enkelt om att överleva dagen.Kom och spela Hjärnor! Ta rollen som en av våra vardagshjältar och försök tillsammans med dina medspelare överleva zombieutbrottet. Det svenskutvecklade spelet är ett kooperativt figurspel med ett actionfyllt och intuitivt regelsystem som inte kräver några förkunskaper. Börja med introduktionsscenariot eller något av de scenarier som finns i regelboken som släpptes 2019. Du har också möjlighet att provspela material som är under utveckling. Passa också på att byta några ord med spelets skapare.

   Organized by Kristian Widén

   • Fri 10:00 - Sat 1:00 (Fredag)
   • Sat 10:00 - Sun 1:00 (Lördag)

   Hexagon Skirmish

   Regelverk: Hexagon Skirmish Förkunskapskrav: Inga Ingress: Gillar du hexagoner? Gillar du turordningsbaserade taktiska gruppstrider? Om svaren på frågorna är ja – kom och spela Hexagon Skirmish! Beskrivning: Hexagon Skirmish är ett grundsystem för närkamper mellan två mindre grupper. Det är ett turordningsbaserat och tärningsdrivet spel som utspelas på ett hexagonbräde. Dropin under passen. 2-4 spelare per omgång med en speltid på ca 60 minuter.

   Organized by Henning Elfwering

   • Fri 10:00 - 21:00 (Fredag)
   • Sat 10:00 - 21:00 (Lördag)
   Etiketter:

   Tablehack

   Regelverk: Eget Förkunskapskrav: Inga Gillar du Diablo, Gauntlet och annan Hack & Slash? Gillar du figurspel och diorama med mycket action? Då är detta arrangemanget för dig! Välj en hjälte och kasta dig in i action. Det kommer sannolikt bli lite annorlunda jämför med förra året, vill hitta sätt att ta in fler spelare och möjligöra mer drop in och gärna ännu mer åskådarvänligt. Återkommer med uppdatering om detaljer hur det blir, men det kommer bli mycket action och fler platser och justeringar på regler igen och det kommer bli kul och action!

   Organized by Kent Närling

   • Fri 16:00 - 21:00 (Fredag kväll)
   • Sat 16:00 - 21:00 (Lördag kväll)
   Etiketter:

   Mahjong

   Kom och spela mahjong på GothCon! Hos oss är alla välkomna, oavsett nivå. Är du nybörjare så lär vi dig regler och taktik. Har du spelat förut och har koll på reglerna så finns vi där som spelsällskap! Mahjong är ett ungefär 150 år gammalt kinesiskt brickspel som alltjämt är mycket populärt. Även om spelet kan se ganska invecklat ut kan man lära sig dess grunder på kort tid, så kom in på ett övningspass även om ni inte har några förkunskaper! Det finns en uppsjö av olika regelverk, vi spelar efter officiella tävlingsregler - MCR. Vi kommer köra samma mönster som tidigare, det vill säga först två övningspass med drop-in under passen och sedan en avslutande turnering med föranmälan (går att göra på de tidigare passen). Kunskapskraven vid turneringen kommer vara anpassade så att de som deltagit på övningspassen ska kunna vara med. OBS! För att delta i turneringspasset behöver du först anmäla dig och sedan köpa en Föranmälan Brädspelsturnering. Det går också bra att göra detta väl på konventet.

   Organized by Sara Landolsi

   • Fri 10:00 - 15:00 (Drop-In)
    Place:
    • ISGR 228

    Pre book via sign up system

   • Sat 10:00 - 15:00 (Drop-In)
    Place:
    • ISGR 228

    Pre book via sign up system

   • Sun 10:00 - 15:00 (Turnering)
    Place:
    • ISGR 228

    Pre book via sign up system

   Brazen Chariots - Stridsvagnar i öknen

   Regelverk: What a Tanker (Toofatlardies) Förkunskapskrav: Inga Ingress: “I heard my gunner yell. ‘I’ve got one, sir’, and it sounded good to hear his elation and to see the slow smoke curling up from the Mark III and the men bail out. The gunner was all right. He was picking his targets with an occasional word from me as I watched the tracer searing towards it’s target: ‘Keep on that big bastard that you’ve just hit until you stop him.’ The loader was all right, too. He would be too busy to be scared... tugging the next shell out of it’s bracket, pulling down the ejection lever, whipping in a new shell with enough force to close the breech, bending under to tap the gunner in the ‘gun ready’ signal, and then starting all over again as he heard the shot and saw the recoil next to his face. Anyway he couldn’t see what I could see and the gunner could only see a small part of it. The driver was the chap I felt sorry for. He would be squeezed back and to one side, getting as far away from the driving aperture as possible, inactive and frightened to death, staring at that advancing line of tanks with an awful fascination, wondering when the shell would strike that would carve his body into little pieces”. Captain Robert Crisp, Tank Commander, Western Desert 1942 Beskrivning: What a Tanker är Toofatlardies regler om stridsvagnar i andra världskriget. Reglerna sätter dig i vagnchefens stol, och du (och tärningarna) bestämmer vad som händer. Reglerna är enkla att lära sig, och vi coachar dig igenom dem snabbt. Vi tänker hålla drop in-spel fredag och lördag. Scenarion kan vara olika beroende på tidpunkten du kommer förbi. Varför inte vara med flera gånger? Vi ses!

   Organized by Koen De Smedt

   • Fri 10:00 - 15:00 (Fredag pass 1)
   • Fri 15:00 - 21:00 (Fredag pass 2)
   • Sat 10:00 - 15:00 (Lördag pass 1)
   • Sat 16:00 - 21:00 (Lördag pass 2)
   Etiketter:

   X-Wing

   Regelverk: X-Wing 2nd edition Förkunskapskrav: Inga Ingress: För länge sedan i en galax långt, långt borta… Passa på att testa figurspelet X-Wing där flygaräss som Vader, Luke, Anakin, Boba Fett med flera gör upp om herraväldet i rymden. Beskrivning: Det kommer att finnas möjlighet att testa på spelet med ett fåtal skepp samt spelläget "Aces High" där upp till åtta spelare slåss gör upp på samma rymdmatta. Inga förkunskaper krävs. Pass 1: Demospel, lär dig grundreglerna genom att spela en match där du styr aningen en X-Wing eller två Tie Fighters. Pass 2: Aces High

   Organized by Joakim Asterhed

   • Fri 16:00 - 21:00 (Demospel)
   • Sat 10:00 - 15:00 (Aces High)
   Etiketter:

   Hordes of the Things - prova på

   Regelverk: Hordes of the Things 2.1 Förkunskapskrav: Inga Ingress: Du gillar idén om figurslag, gärna fantasy, men känner att det är för mycket? Kom och prova på ett spel som kan hinnas med på en lunchrast, som får plats på ett lunchbord, kan bäras med sig i en lunchlåda och inte behöver kosta mer än en lunchbudget. Beskrivning: Kom och prova på Hordes of the Things. Allt som behövs för att spela kommer att finnas, och ni får hjälp med reglerna.

   Organized by Fredrik Jonsson

   • Sat 10:00 - 15:00 (Lördag)
   Etiketter:

   Guld & Bly

   Regelverk: Guld & Bly Förkunskapskrav: Inga Ingress: Tre ord och sen smäller det! Krutröken ligger tjock över den lilla staden och endast westerns hjältar står kvar. Beskrivning: För er som inte spelat Guld & Bly så kan det enkelt beskrivas som ett figurbaserat rollspel I spagettiwesternmiljö. Inga förkunskaper krävs men om du har karaktärer från tidigare år är du välkommen att ta med dem. I år kommer vi köra två bord. Ett litet och ett stort. På lilla bordet kommer vi köra snabba, actionbetonade äventyr för att man snabbt skall kunna lära sig spelet och skrapa ihop lite exp innan man dedikerat sig till ett långt scenario med erfarna hjältar.

   Organized by Quest Leite

   • Fri 10:00 - Sun 15:00 (Guld & Bly)
   Etiketter:

   Carnevale - Blodiga knivslagsmål, förbjuden magi och spektakulär akrobatik längs med Venedigs kanaler och hustak

   Förkunskapskrav: Inga Ingress: Året är 1795 och en enorm reva fylld av energi bortom vår värld och vårt förstånd har slitits upp i himlen över Venedig. Nu rör sig onämnbara monstrositeter under kanalvattnets grumliga yta medan fruktansvärda experiment för att utvinna magi ur galenskap sker bakom stängda dörrar på det lokala mentalsjukhuset. Varje kväll anordnar den venetianska överklassen alltmer maniska, storslagna fester som under natten spiller ut ur palatsen i form av en böljande våldskarneval längs med stadens gator och torg. Välklädda vampyrer dansar mellan balkonger och taknockar i en dödlig katt-och-råtta-lek med kallblodiga lönnmördare och flinka ficktjuvar, alltmedan exorcister och präster utsända från Vatikanen smyger genom dunkla gränder på jakt efter en teatertrupp med underliga, skrämmande förmågor. Beskrivning: Välkommen till Carnevale, ett narrativt, kritikerrosat figurspel från TTCombat för 2-4 spelare! Vi bjuder in till en kurerad spelupplevelse där vi redan förberett ett flertal bord med lag, terräng och scenarion. Inga förkunskaper krävs, vi lär ut spelet och finns på plats hela vägen för regelhjälp och guidning. / Viktor & Pontus

   Organized by Pontus Olin

   • Fri 10:00 - 21:00 (Fredag)
   • Sat 10:00 - 21:00 (Lördag)
   Etiketter:

   Cannonball Run

   Event image

   Regelverk: What a Tanker! Förkunskapskrav: Inga Ingress: Drivers, start your engines, it's time for the Cannonball Run! There comes a time in most modern campaigns when the pressure against the enemy line results in a rupture that allows more mobile forces to exploit a gap. If all goes well the advances made seem incredible, especially after what appears to be a protracted period of inertia while the break-in and then the break-out are achieved. In such operations risks are taken because the rewards are so great. A chance to end the war by Christmas simply by going hellbent for leather, pedal to the metal, for death or glory. Beskrivning: Spela det här scenariot till What a Tanker. Istället för ett alla mot alla-rally gäller det är att ta sig över hela bordet med så många stridsvagnar som möjligt förbi fiendens försvar utan att bli skjuten i bitar. I det här fallet representerar scenariot brittiska 30:e kårens framryckning längs "Hell's Highway" mot Arnhem under operation Market-Garden, för att undsätta de fallskärmsjägare som höll broarna och vägen in i tredje rikets hjärta öppen. Enkla men roliga regler som ger ett realistiskt resultat där stridsvagnen är i fokus. Varje spelare kontrollerar 1-3 stridsvagnar var och ska samarbeta för att vinna scenariot.

   Organized by Leif Eriksson

   • Sat 10:00 - Sun 0:00 (Lördag)
   Etiketter: